Re: Akai MPK 61
koristio sam MPK49..
u odnosu na konkurenciju gradjen je kao TENK. jedini kontroler na trzistu koji nije plasticno g*vno vec metal. isto tako daleko najbolji feel za slidere i potove koji sam probao. a probao sam sve novation sl, m audio etc..
ima tocni otpor koji treba, kao da guras kroz ulje. tako da je vrlo ugodno i lako raditi precizne edite.
softwerski mu je novation sl2 ponesto nadmocan i flexibilniji ali ovisi dali ti te dodatne stvari trebaju ili ne. kao npr automap ili system exclusive editing.
tipke su dobre cvrste, pruzaju otpor tako da je moguce postici dinamiku. nisu najbolje na svijetu, ali ne ostavljaju ocajan dojam kao emu, ma audio i ostale jeftilane.
novation je tu opet malcice bolji. ili stvar ukusa. ali gradjen je kao plasticna igracka i cini mi se samo je pitanje trenutka kad ce nesto otic u rodni kraj. bojim se novationa.
kolegica u bendu ima MPK49, sad je kolega kupio MPK25. ako kako se cini ja cu mozda isto MPK61.
jeidno sto mi na njemu nedostaje, za LIVE svirke, jest gumbi za direktni program change. da mogu mjenjat soundove na modulima, brzo za vrijeme svirke. toga danas gotovo da nema, nekad se to zvalo master keyboard odn, kontroler kao KX88, A70 itd..