Quote:
Originally Posted by igormink
snimke
|
Snimak je ok. Ne svidja mi se vokal, bledo zvuci, jednolicno. Sa cime ste snimali?
Ja bih vokal snimao malo blize, ili bih promenuo mikrofon, ovo ne radi posao, fali detalja.
Mozda mu intonacija ne odgovara? Probajte snimiti za probu istu pesmu u razlicitom tonalitetu, pa odaberite tonalitet gde vokal zvuci zanimljivo... Prilicno je jednolican, otpevan mlako.
Quote:
Originally Posted by Maiv
Gitara je u svakom slucaju malo pre glasna...
|
Nije toliko preglasna koliko ima vecu sliku nego sto bi trebalo.
Bubanj bi trebao da bude glasniji. Bas je nejasan.
Quote:
Originally Posted by Maiv
Trebao bi jos neki instrument u pozadini koji bi popunjavao harmoniju...strings, organ!?!...
|
Ne bi nista dobio, a morao bi da smanji sliku ostalih instrumenata.
Quote:
Mono se traži, to je taj zvuk 
|
Moze nasnimiti istu takvu gitaru i staviti jednu levo, drugu desno. Bice mnogo bolje. Treba ipak malo rasiriti. Ja radim dosta toga mono, ali ovo bi trebalo uraditi malo drugacije, nista se nece bitno promeniti u atmosferi, a sve ce zvucati bolje.
Treba, ipak i
jedan stereo zvuk. Najbolje je da to bude gitara, a mozes nasnimiti i cinele, to isto zna lepo da izadje... Nista te ne kosta da malo eksperimentises.
Quote:
snimke
|
Aranzman je ok.
String ne treba, a ovaj sto sam cuo je bas los. Neces dobiti da pesma zvuci punije, samo ce zamutiti ostatak benda. Bolje je da snimis stereo gitaru i mali rasiris bubanj...