View Single Post
Old 21-08-2010, 09:49 AM   #170
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Da, treba praviti plici difuzor u maloj prostoriji.
Ne konstruisem difuzore dublje od nekih 15cm, za prostorije do 4x5m.
Izbegavam mogucu preveliku blizinu slusaoca difuzoru na taj nacin, a difuzija od 1kHz daje vec (virtuelno) preko 80% osecaja koji bi dublji difuzor ostvario (procena je subjektivna, iskustvena... nema bas mere da se proceni, ali da bi me razumeo.... moram tako)...
E, to vidi? nisam znao. Jbga, iskustvo ...

Quote:
Ako si pazljivo gledao konstrukciju difuzora na mom forumu, video si da je difuzor koji je tamo konstruisan "supalj"... i da se u njega moze staviti apsorpcijski materijal. S obzirom na tanak materijal od koga je napravljen... mozes apsorbere staviti IZA takvog difuzora... posto je prilicno transparentan za niske frekvencije.
Da, da, nagledao sam se "virtualno" izrade svakakvih difuzora, ali ne znam, izgleda mi te?e za napraviti ?uplji (sa absorpcijskim materijalom unutra), nego puni difuzor ... ispravi me ako grije?im, po?to se jo? nisam upustio u izradu jednog, a iza tebe su već "kilometri" istih .Koji su tebi "lak?i" za izraditi?

Quote:
p.s. inace se nikada difuzor ne stavlja na debeo, cvrst i go zid... nego na ozbiljan apsorber...
I ovako sam ga mislio odmaći od zida nekakvih 10-15 cm, ?to mi ostavlja prostora za kamenu vunu odostraga (znači između zida i difuzora). Uglavnom, onda ću da idem sa 15 cm dubinom, a iza sa gustom kamenom vunom!

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote