Quote:
Originally Posted by Maiv
Pa dobro DaBear, ne mora biti, ja gotovo iskljucivo slusam glazbu nastalu u zadnjih par godina
|
Ja ne slusam bilo sta od modernih "pravaca", cak ih i ne smatram za muziku.
Quote:
imam respekt prema nekim starijim imenima koja su nesto znacila.
|
Ima i ja respekt, ali resekt je jedno, a realna muzicka vrednost nesto sasvim drugo. Dors je bio znacajan bend, ali to ne menja cinjenicu da su im pesme osrednje, a da Morison uopste nije pevac.
Quote:
Postaviti se u ono vrijeme i reci da su Doorsi imali osrednje pjesme (kao kolega Google) je izvan svake pameti.
|
To je realnost. Popularnost i kvalitet ne mora ici zajedno, pogotovo u sou biznisu. Imas gomilu znacajnih imena na domacoj folk sceni koji su muzicki i kvalitetno bez znacaja.
Quote:
Bilo je i tada ohoho osrednjih bendova ali Doorsi nisu medju njima...
|
Dors, osrednji bend po pesmama, izvodjacima i produkciji.
Kao nasup, Morison je bio atrakcija, pogotovo za adolescente.
Ali kada se sve to stavi na notni papir- ima vrlo malo, meni njihov scenski nastup ne znaci NISTA, kao ni bezvezna prica oko njih...
Tu slabo ima muzike. Onaj koji se na tu pricu/nastup lozi, on nije zainteresovan za muziku.
Quote:
Originally Posted by Znak
Sam si rekao da muzika danas nije više nikakva umetnost,
|
To je ocigledno.
Quote:
A Dorsi uopšte nisu daleka prošlost,
|
Ne bitnio je vreme, bitno je sta tu ostane kad se sve to stavi na notni papir. Od Dorsa ima 2-3 teme. To je njihov doprinos muzici. Sve ostalo je njihov doprinos sou biznisu, u cemu nema razlike izmedju tebe i onoga sto ti se nesvidja. Ti volis sou biznis, nastup i suplju pricu od pre 20 godina, dok drugi vole sou biznis, nastuo i suplju pricu od pre 5 godina.
To je jedno isto, u drugacijoj formi.
Quote:
čak ni Bah,
|
Bah i Dorsi?
Quote:
Uostalom, kriza u muzici je trenutna i samo je pitanje vremena kad će se pojaviti novi veliki umetnici čije će se pesme slušati zajedno sa Dorsima i za sto godina, kad ovo što sad u trendu bude uveliko zaboravljeno i zakopano.
|
morison nije veliki umetnik, vec covek iz sou biznisa.
Sou biznis i umetnost, ne biti isto.