Re: Monitori ZUJE......
ja ponekad možda i previše trivijaliziram neke stvari, ali isto tako ih nikada ni ne mistificiram..... no to ej druga tema...
prvo, ovo što ej jako skupo sam samo spomenuo, a ono što sam predložio košta oko 30 eura.
drugo, ako zujanje nastaje kao posljedica potharmmonika koji nastaje kao posljedica envelope HF istitravanja iz napajanja kompjuterskog monitora (što nije tako rijedak slučaj, to znam iz vlastitog iskustva, jer sam dosta radio na prijektiranju i proizvodnji takvih napajanja i znam da je to najteže "očistiti") i tom slučaju je filtar rješenje problema
zalaženje u napajanje nekog uređaja ili opčenito u neki uređaj?
pa to je osnova svih onih modifikacija koje se nalaze na forumima... istina, rijetko su kvalitetno dokumentirane, ali opet, da nema entuzijasta, nebi toga bilo. nebi bilo klonova, upgradeova kojekavih sprava itd...
usput, nisam nigdje spomenuo na kakve torose sam mislio.... definitivno ne na gotove prigušnice... prigušnicu možeš napraviti od ferita koji radi i na nižim frekvencijama, samo moraš koristiti visokopermeabilnu jezgru da bi malim brojem zavoja postigao veliki induktivitet