Quote:
Originally Posted by tomo
iz tog studija su izasle tisucu pro stvari i albuma.
|
Super. Mogli su uzeti i nesto malo ozbiljnije od toga sto imaju. Verovatno je snimatelj odlican?
Quote:
i dalje se ne slazem.
|
Uverices se. Ja sam ti to napisao da ne bi trosio novac uzalud. Ako ti se snimak ne svidja/ne zvuci, nece zvucati NIKAD. Da bi se uverio u to trebas platiti oko 20- 50 sati u studiju (najmanje).
Svaka se skola placa. Meni je svejedno da li ces uzeti za ozbiljno to sto sam rekao.
Quote:
mislim kako ste uvjereni, usprkos
sto radite 20 godina da ovo sto ja hocu je nepostizivo?
|
Ne radim 20 godina. Pisem muziku oko 20 godina, a produkcijom se bavim iz nuzde, par zadnjih godina. Svirati (u studiju) sam poceo pre 3 meseca, jer muzicari uglavnoj nemaju stav/stil.
Treba biti ubedljiv i kad gresis i prepoznatljiv, sta god da radis. To retko ko ima, vise je stvar licnosti, nego bilo sta drugog.
Quote:
iovo sto ja hocu je nepostizivo?
|
Nemas iskustvo, nego tripove tipa- da je neko negde uradio nesto, pa ces i ti tako.
Ja sam isto mislio, kao i ti, pa sam se uverio da je to budalastina, ne zameri.
To sto se prica o produkciji je najvecim delom mitologija.
Quote:
i da, rock bend ne bi snimali! pa tu mozda lezi taj zec!!! 
|
Rokeri su puni tripova, a vrlo tanki muzicki. Imaju uzasno lose instrumente, uglavnom neupotrebljive...
Quote:
opet se vracamo, jeli. nije do bubnjara koliko nije i do snimke. da tako kazem? smo se sad slozili?
upravo snimamo bubanj sa milijon mikrofona
|
Naveo sam primer da bubanj zvuci odlicno sa par mikrofona. to je zvuk koji zvuci najbolje (za moj ukus) veliko i siroko, ne smeta, malo suma, izlazi odlicno, itd.
Quote:
javim ako je sto bilo. glavno da vi svi sto "znate" odradjujete to ipak kako treba.
|
Ljudi koji rade godinama sa nekom opremom ili u odredjenom prostoru bolje od tebe poznaju mane i prednosti toga sa cim rade. Ti imas samo nagadjanja.
Quote:
ako netko ima koji savijet, preporuku oko opreme, nacin snimanja...
s kojom bi se moglo postici sto trazim, molim da mi pomogne.
hvala svima, izvinite ako sam imao ostar jezik, ovo mi je zivot,
sav sam u tome i onda mi zaleti u zaru. 
|
Rekao sam vise puta, ne vredi ponavljati.Ono sto ti se ne svidja,
nikad ti se nece svideti, bez obzira kroz sta ga "proturis". Sto ga vis "proturas", zvucace sve gore, dok na kraju ne unistis snimak i ne potrosis novac. Srecno!