Quote:
Originally Posted by Maiv
Pa bez zamjerke, ali ovaj studio i oprema koju imaju bas i nece dati taj "analogni" zvuk...ja bi vecinu stvari radije propustio kroz vst-e nego kroz neke od tih uredjaja 
|
Sa ovim se slazem. Moze dobiti demo snimak, a ako budes terao po svome, nece dobiti nista.
Quote:
Originally Posted by tomo
kazem za opcenit snimanje na ovaj nacin na koji svi rade. to mi je too much FLAT. bezlicno. nema onih dodatnih "humova"
|
To sto zvuci dobro, dobija se u startu, usnimkom. Takav snimak se kasnije ne mora ili moze manje ili vise procesirati, ali ce zvucati sta god da se uradi (pametno)- stvar ukusa.
Ako toga nema odmah, ne valja: ili svirac, ili snimatelj ili oprema (pod uslovom da su pesma i aranzman ok).
Quote:
ajde baci snimku, mozda na kraju i sklopimo posao. 
|
Ne radim drugima, samo sebi. A rok bend ne bih snimao, ne privlaci me + sto sam 100% siguran da
ne mogu postici to sto si ti zamislio.
Quote:
od bitlsa bubanj ne zvuci onako,ali bas to sto im na snimkama onako zvuci je super.
|
Meni je bubanj Deep Purple zvucao odlicno, sniman je sa 6 mikrofona sve ukupno (jedan par na bas bubanj, drugi par dobos + hi hat, i treci par na prelaze, cinele i rajd). U miksu ima po tri mono kanala levo i tri desno. Prosto, a ubija, naravno kad je bubanjar pravi... Ovo snimanje sa milion mikrofona mi uopste ne uliva poverenje, nikad ne bih tako snimao. Al' valjda tako treba.
Quote:
sto se tice studija, ma sukobim se ja kao i ovjde pricom vec ne znam koliko ali na kraju krajeva pa ja njih placam, ima da urade sto im kazem pa barem i netocno i tehnicki neispravno bilo.
|
Od takvog posla nece biti nista.