View Single Post
Old 13-08-2010, 06:18 PM   #71
google
Banned

Default Re: Debljina krivulje

Quote:
Originally Posted by tomo View Post
Sto je to dobro? Se mogu negdje nabaviti univerzalne djevojke?
Nisam vican filozofiji.

Quote:
ma naravno ali tvrdim da se sa odredjenim komponentama moze oblikovati i izvuci na drugacije nacine zvukove, frekve, harmonije...
Snimak MORA da zvuci odmah. Samo mic. preamp, snimatelj i svirac- zvuci odlicno, bez icega. Ako ne zvuci- ne valja, ne vredi. Uzalud se lozis, veruj mi.

Quote:
svi studiji snimaju tocno onako kako vi pricate da snimate, tako snima vecina ljudi i okolo, neko sa vise opreme, neko sa manje. mislim da za postici ono sto hocu mi je nepotpun lanac. nije uopce stvar u mikrofonu nego u prolasku signala kroz odredjene uredjaje namjestene tako i tako.
Gresis. Mikrofon + preamp + svirac i snimatelj MORAJU da zvuce odlicno bez ikakvih uredja koji su podeseni ovako ili onako.

Quote:
redosljed lanca isto me jos muci granica oko AD konvertera najvise.
Ovo je lanac: Mikrofon, kabal, preamp (podesis hi pass i gejn), kabal, kompresor (moze i ne mora) ili atenuator (moze i ne mora), kabal, kovertor.

Nema vise. To mora zvucati odlicno (sirovo, veliko, detaljno, interesantno).

Quote:
jos muci granica oko AD konvertera najvise.
Konverter moze da bude solidan, ako su mic i preamp vrhunski, pa ce opet zvucati odlicno. Snimas da ne prelazi o na digitanom ulazu.

Quote:
da pitam, da li bi bilo bolje da farbam, rezem, sijecem, dizem, kompresiram...prije digitalnog svijeta?
Ne. Samo hi pass, seci samo sto smeta. Kompresor (opet da odsece samo sto smeta, zalutale pikove, da ne klipuje).

Sto manje "farbanja" to bolje. Snimi tako da ti se snimak svidja bez icega, samo mikrofon, polozaj i preamp. Ako ti se to ne svidi, nece ti se svideti ni sa "farbanjem", uvek ce "nesto da fali".

Quote:
jo kojem primjeru pricate da je odsjecen za 6 dB?
Govorio sam generalno, ako nema tranzijenata, odseceni su, nema velike mudrosti oko toga. Ako povecaju atak, onda snimak bude tisi.
google is offline   Reply With Quote