View Single Post
Old 13-08-2010, 04:29 PM   #68
tomo
Member

tomo's Avatar

Default Re: Debljina krivulje

Quote:
Originally Posted by Maiv View Post
Pa gle, ak ti mislis da se ITB ne moze dobiti taj zvuk koji hoces onda pocni kupovati OTB
jes, krecem, odprilike povezao gdje gledati, sto kemijati.
radit, radit i radit.

Quote:
Ja imam dojam da zelis potvrdu da se danas takav zvuk bez $$$$$$ ne moze dobiti...ne zelim se upustati u raspravu oko toga, ja sam stajalista da treba nauciti koristiti ono sto imas najbolje sto mozes u nedostatku boljeg...
ne, ne, ne zelim potvrdu da se "taj" sound ne moze bez krdo love.
pa to i kazem da npr. janez nije imao 80ih na raspolaganju sve i svasta
pa je radio stvarno good snimke po meni, imaju mi te snimke sve sto trazim samo sto bi bilo ipak smijesno da se potpuno tako napravi snimka jer bi jednostavno zvucalo "past time". i zato pitam kako se dobiva to sto hocu, a opet da se zadrzi odprilike produkt u danasnjim gabaritima. samo daj puncha i ono sto sam sve pisao, ostalo stima.

Quote:
Meni se cini da je veci problem danas ono sto DaBear navodi:
Koliko mix treba biti dobar da se proda i hoce li se bolje prodavati ako bolje zvuci audiofilima...
znam, nazalost to sto pricam ne bi nitko skuzio, zbilja pojedini audiofili, a to sigurno ne drzi plocu, bend, prozivod na vodi. prije sam pisao i moj primjer, izdali smo album koji je nafrljen do daske, ono nema nista dinamike, ma toliko je nagruvano da se cak i transparencija pocela gubiti ali u negativnom smislu, ne u onom u kojem bih ju ja htio.
u ono vrijeme nisam nista kuzio, bilo mi je to odlicno, svima je odlicno, publika, kritike, komentari, sve super. sad mi se na to riga.
radim ovo radi sebe, tko skuzi - skuzi. ili kako ide stih jedne pjesme: takav sam i gotovo!!!

a opet uvjeren sam da produkcija moze unistiti bend koliko ga i dignuti,
a "art" koliko god bio odvojen od tehnikalija opet su usko povezani.
i tu dolazimo do toga da se artisticki hocu izraziti tako da mi dobos ima "bum".

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ako tebi Videosex "gruva" onda nista......
mozda se u terminologiji nismo nasli, to jest ja se sigurno izrazavam "ofrlje".
ali da, videosex ima jaci sound od bilo kojeg danasnjeg pop-elektro-sta ja znam benda. onaj bubanj/ritam mashina pokopaju sve danasnje one koje se mogu vidjeti na TV-u. i po samom zvuku (okej, to je zbilja moj i ukus i subjektiva) ali i po dinamici i po masnim donjim tonovima i po tight-u i po sirokosti spektra.
mislim da su upravo nedavno remasterirali djela pa su po decibelazi ravnopravni sa danasnjim snimkama. samo sto se danasnji covjek i standard promjenio i sad "gruva" ipak nesto drugo.
tomo is offline   Reply With Quote