View Single Post
Old 13-08-2010, 02:29 PM   #25
tomo
Member

tomo's Avatar

Default Re: Debljina krivulje

Quote:
Originally Posted by google View Post
Tomo, probaj snimiti NAJBOLJE sto mozes sa tim sto imas.

naravno. i razumijem da smo svi mi na neki nacin ograniceni, u krugovima
smo para, scene, geografskog teritorija...gdje imamo sto imamo ali ne vidim to kao nedostatak. dapace, cak ograniciti sam sebe na neki nacin je dobra stvar po meni.
al dobro, malo sam skrenuo, htjedoh reci da to sto mi smeta u soundu, sigurno sam ponovio vec sto puta,
pojavilo pred desetak godina. sigurno u 80-ima, 90-ima kod nas je bila jos vise suzena granica opreme itd, itd. ne ganjam ja nikakav svjetski bend sound niti retro, sta ti ja znam, dajem samo primjere, mogu dati i primjere nepoznatih bendova gdje u kojim snimkama ima "suta", a gdje ne. nije nikakva fantazija premda smo se raspisali 6 stranica, a ja koliko sam potrosio mobitela i sati i sati sjedenja sa nekim ljudima i faking se sve ovo cini kao da pricam science fiction thing, sto sam sinoc i dokucio da pomalo i je.
ovako stoje stvari, to sto meni fali ekvilajzerska slika ne prikazuje, to jest, uopce niti ne mora pucati ne znam koliko visoko i koja podrucja da toga ima, toga sto meni fali. ima snimaka gdje se frekve jedva dizu, a toga sto mi fali ima taman. prije smo pricali: punch najvise izrazen u basevima, tranzijenti u midlovima, natural sound (ono sto govoris o pretjeranoj kompresiji je isto sigurno u pitanju), znaci ne overcompression ili limiter, malo manja transparentnost slike cijelog snimka i sva snimka dosta tight sto se tice povezivanja svih instrumenata i elemenata, a opet, ovisno o zanru dubina i sirina snimke. danas mi svega toga nema, ne uzivam slusati, a snimke koje imaju toga svega mi naprave da pocnem mahat glavom, pusim cigare, razbijem nekoga, potucem se, napijem se, lud sam, rokendrol, obrijem si pola glave, psujem mami mamu...karikiram ali kuzite sto hocu reci!?
danas sve to lijepo zvuci ali nema tog impacta koji je bitan da ljude potakne na nesto. tko danas plese? pa jebemu, ide se kupiti pomme frittes i brdo majoneze, ljudi se vise niti ne seksaju!

opet sam zalutao.
ali eto, mozda ovako doprem do vas sa onim sto hocu reci.

Quote:
Originally Posted by google View Post
1. Koje mikrofone IMAS? Koji preamp?
2. Kakav bend snimas?
3. Gde ga snimas? I kako (uzivo, nasnimavas)?
ma nije uopce bed u tome, bio po studijima, ne znam niti sam sto sve ljudi imaju, znam da rade pro bendove sa ovih podrucja i to ispada kako spada, za radio, TV, CD... ali nema tog "SUTA". primarno sam gitarista tako da nemam velikog tehnickog znanja ali znam ono sto mi smrdi, a sto me pali i uvidjam big problem. da bude clear, ovaj problem je zapravo problem kako bi jedan producent rekao ljudske evolucije.

bio sad na depeche mode-u u zagrebu pred par mjeseci.
gledao fotke, 57-ica na dobosu, dobos koliko vidim moze biti 14"
ali nije bas dubok. DW PDP koliko sam skuzio. zamalo pa isto zvuci kao i kasa, ono ABBA djir. tako da really nije problem u preampu, mikrofonu, bubnjaru, palicama, kutu udarca, iz zgloba, iz cijele ruke, koji zanr sviramo...
ako sam nabrojao toliko bendova, znaci ne radi se o postizanju tog i tog dobosa nego prakticki o pocetnom soundu.
tomo is offline   Reply With Quote