View Single Post
Old 12-08-2010, 03:28 PM   #37
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Monitori ZUJE......

Quote:
Originally Posted by ELEKTROIVO View Post
........ajde jedno glupo pitanje... na koji način ti razni stabilizatori i ostalo degradiraju performanse? već sam nailazo na takve tvrdnje i nitko mi još nije ponudio argumente koji drže vodu
Ima vise nacina... recimo... jedan od faktora je u proracunu trafoa i odluci o izboru struje magnetizacije jezgra u proracunu.
Po standardnim tablicama koje koriste najveci deo firmi za izradu transformatora, svi podaci su bazirani na nekoj ekonomicnoj struji magnetizacije... koja savrseno odgovara halogenoj rasveti i zamrzivacima... ali ne sofisiticiranim audio monitoring sistemima.... takav transformator inace i kosta jeftinije jer se koristi manje i bakra i gvozdja (kao sto rekoh... tablice su "ekonomicne")

Ovo mnogima ne mora da smeta, ali s obzirom da ima ljudi kojima jako smeta u lancu monitoringa, onda je moja obaveza da to napomenem svima, bez ulazenja u to koliko koji korisnik realno cuje ili ne cuje prljavstinu koju unose lose ili nenamenski proracunati transformatori u raznoraznim "stabilizatorima", kada napajaju monitoring lanac.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 12-08-2010 at 05:11 PM.
boggy is offline   Reply With Quote