Quote:
Originally Posted by boggy
Samsung?
u pitanju je jedan ZVUCNIK koji zuji... od dva ... a ne VGA displej.
Ako zuji samo jedan,.... da li to treba razdvojinim trafoom resavati, ili se zvucnik odnese u servis da se vidi zasto taj jedan zuji?
BTW, nije mudro savetovati stabilizatore napona, UPS-ove ili razdvojne trafoe za napajanje monitorske sekcije (DAC, Monitor kontroler, monitorsko pojacalo, monitorski zvucnici), jedino ako korisniku nije preterano bitno sta ce posle cuti iz tih zvucnika.... no tada mu mozda ni ne smeta sto jedan kanal zuji.
pozdrav
bogi
|
Da sazmem:
Kupio sam zvucnike i jedan je u startu zujao, ostavio sam ih par dana da rade (ne glasno) da vidim hoce li se sta promijeniti. Nakon toga vratio sam ga u trgovinu da mi ga servisiraju ili zamjene uvjeren da jedan zvucnik ne radi kako treba. Poslali su ga u Rijeku kod nekog ovlastenog servisera za Adam i javili se 2 tjedna kasnije da je zvucnik vracen i da je sve ok. Covjek koji radi u ducanu ga je probao i rekao da sve radi ok (naravno da radi kad nema tu interferenciju s monitorom). Kad sam ga doma spojio nazad pojavio se isti problem. Probao sam s okretanjem utikaca, spajanjem itd..i onda sam dosao do te spoznaje da mi smetnje izaziva monitor...
Ono sto mi nije jasno je zasto se to dogadja sam jednom zvucniku? Osim monitora moze biti nesto i sa plocom ili grafickom karticom. Zujanje prestaje ako istekam kabl od graficke kartice iz kompa ili ako monitor istekam iz struje.
Zujanje nije toliko glasno da bi ozbiljnije smetalo pri radu ali kad je tisina u sobi ipak se cuje, iritantno je i sto je u pitanju samo jedan zvucnik zbog stereo slike.
Probat cu posuditi od nekog neki drugi monitor da vidim hoce li problem nestati...