View Single Post
Old 12-08-2010, 11:23 AM   #38
MilTon
Member

Default Re: Debljina krivulje

Quote:
Originally Posted by tomo View Post
u konverter AD pa u analogiju? ako je vrh od konvertera to onda kul?
i tocno sto kazes, to je to: punch koji dobijem na analogiji (najvise u bas podrucju) i tranzijenti u srednjima.

bi se moglo to dobiti record-anjem kroz dobre preampove, analogne kompresore i EQ-ove, sve HI-class pa u konverter, na kompu bi imali sve kanale te onda van u pro mixetu kao suming, a mozda i ponovno EQaliziranje i pumpanje preampa?
svaki kanal posebno naravno.ili je vise manje stvar finishirana kada udje u AD converter?super mi je kad se izgubi transparentnost, to stvara odredjenu mistiku izvodjaca i pjesme, a jos sto mi fali je tocno sto ste naveli,
gore boldano.
Da, na zalost, mora napolje iz softvera. Okreni obrni, sve se svodi na jos uvek nedovoljno razvijene algoritme za sabiranje u DAW softverima (jos uvek nedovoljno jak hardver). Znaci, po meni ide ovakav redosled kvaliteta sabiranja:
Cubase-Logic-ProTools LE-Scope platforma-ProTools HD-Pro digitalni mikser-Pro sabirnica i konverteri-Pro analogni mikser

Znaci, da ne znam kakav High End imas u usnimavanju, ako ga smiksas u Cubase, sa vise od 32 kanala, mrka kapa...

Last edited by MilTon; 12-08-2010 at 11:27 AM.
MilTon is offline   Reply With Quote