Quote:
Originally Posted by tomo
e, to!
mislim, nije samo gustina, gustoca, kako god, jos puno stvari ali krenuo sam sa tim dobosom posto bih napravio opet topic o analogija vs digitalija, ITB vs OTB, prije je bilo bolje, sad je ovako, pa nije pa je......pa u nedogled...
i probao sam isto gledat ekvilajzerske slike snimke, ma to je sve do vrha napumpano, a opet toga svega iz zvucnika ne izlazi u dubini i sirini koliko u samoj glasnoci. izgleda mi sve ovo kao neka science fiction zavjera!!!
MilTon-e, imate vi iskustva sa svom tom opremom, mozete me usmjeriti koji cirka lanac bi bio usnimavanja i procesiranja da se dobije na toj masnoci, gustoci, debljini, sutu, impactu, kako god to sve nazvali? nadam se da se razumijemo.
|
Skoro sam uporedjivao neke svoje mikseve na analognom, digitalnom stolu i ITB. Znaci, taj punch koji dobijem na analogiji (najvise u bas podrucju) i tranzijenti u srednjima, jednostavno ne mozes dobiti ITB. Jedino sto ti mogu preporuciti su pravila Googla sto se tice usnimka i da pokusas da izadjes u analogni svet, ili u neki skuplji digitalni mikser. Kada budes uporedio, sve ce ti biti jasno. To ne znaci da su ITB miksevi losi, na TV-u to sve zvuci kako treba, ali ko ima malo audiofilskog u sebi, cuce razliku. Sad, bilo bi neskromno da ti ja savetujem neki lanac, ali ako preferiras taj zvuk, mozda bi ti najjeftinija varijanta bila konverteri pa u analognu sabirnicu.