View Single Post
Old 11-08-2010, 01:08 PM   #10
tomo
Member

tomo's Avatar

Default Re: Debljina krivulje

jasno, nema magicne formule. sveukupno slusanje, yes. mislim, uhvatio sam se dobosa i krivulja jer zbilja vise nisam znao gdje da gledam. a nekako se pokazalo da dobosi prije dvijetisucete godine su bili deblji u krivulji, bilo da se radi o ritam mashini ili u heavy metalu ili u pop baladi...tako da sigurno postoje odredjene komponente koje taj sound tako naprave, sto je je. nikako da nadjem taj sklop, niti priblizno.

sto se tice te decibelaze, mozda ispadnem potpuna neznalica ali logika, a pomalo i baratanje sa opremom mi govori da ako nabijem preamp preko 0 dB-a i onda prolazi kroz konverter u minusu...da je tu neka barijera gdje se gubi. pa isto kao i npr. neki rack effekt
sa input i output opcijom. ako su podjednako namjesteni, onda je kul, a ako je input manji, kao da je manje wet. a ako je output manji na neki naci, drugaciji nego sto je kada je input manji, se isto gubi na snazi efekta, bilo to reverb ili sta ja znam flanger... sam u krivu?

fin i prijatan, bogat ton

bio sam u par pro studija, gledao kako rade, isto i slicno kako pricate, svi mogu dobiti taj ton, sve to lijepo i krasno zvuci ali ne tuce me u glavu.

jos jedan primjer, upravo se sjetio:
stara Metallica i ovaj najnoviji album Electric magnetic.
staro tuce bubanj, novo ne, samo je glasno, tj. preprepre glasno, bez omjera izmedju elemenata ali pustimo sad to.

Muse, Rammstein, sve to kul, groovie, sve za pet, ali ne tuce, nema muda, nema ikakvog sarma.

where is the catch?
tomo is offline   Reply With Quote