View Single Post
Old 11-08-2010, 10:17 AM   #13
tomo
Member

tomo's Avatar

Default Re: Debljina krivulje

Quote:
Originally Posted by ELEKTROIVO View Post
hm.... ako je crta koja ispisuje signal deblja, to je znak da signal ima dosta izobličenja u sebi, odnosno THD-a (to barem vrijedi za signale u sistemu) ako ti se takav signal pojavljuje odma iza preampa, mo?da si ga natjerao u fercu.... to ej samo moje gledi?te kao jednog običnog elektroničara/ne-muzičara. ali ako tra?i? da si to zvuči "deblje i masnije" trebao bi obratiti pozornost na vi?e harmonike, a en taj scope ispis... ipak su harmonici ti koji određuju "farbu", a ne osnovni signal ko gleda? u scope-u... kolege tonci će me ispravit ako grije?im
izgleda da muzicaru treba znanje elektronicara!
i izgleda da se tek pred deset godina pocelo snimati ispravno,
bez izoblicenja.
ali dobro, nema veze. nego mene zanima kako dobiti to izoblicenje,
a da nije signal u fercu. svatko moze napucati preamp pa ga prosljediti kompjuteru. sto mislis kad kazes - vise harmonije?

Quote:
Originally Posted by google View Post
Okaci ZVUCNI primer jednog "dobrog" i jednog "loseg" dobosa, ok? Te crte ne znace bas nista.

Verovatno da "dobar" dobos ima vise basa i vecu sliku, nema veza sa atakom i crtama.
gle, mogu okaciti koliko oces pjesama ali ce se diskusija svesti na ukuse i subjektivna misljenja. "dobar" dobos ne mora imati vise basa nego mora imati onoga sto muzika u kojem je bendu taj dobos zahtjeva jedino ako nije cilj da se radi suprotno.
mene cisto zanima kako dobiti tu debljinu i sto ona tocno znaci?
ako su izoblicenja, kako se postizu? ako je nesto deseto, kako to dobiti, napraviti?
tomo is offline   Reply With Quote