I ja sam nekada bio u slicnoj dilemi i trilemi i sa ove vremenske distance mislim da sam uradio pravu stvar... nisam otisao na SAE
Pre 10-15 godina u Srbiji nije postojao po mom misljenju ni jedan jedini moderan i ozbiljan studio. Sada samo u Beogradu postoji nekoliko zaaaaista ozbiljnih studija i to u svakom pogledu, od tehnickog, tj. opremljenosti pa do organizacionog (jer sam shvatio u medjuvremenu da biti PRO i raditi u studiju nije samo okretanje potova i dzaranje fadera, vec i odnos sa ljudima, organizacija, pristup itd. a to te nece nauciti ni jedan sae na svetu). Zato je moj najiskreniji savet da das sina negde na praksu, u neki od boljih studija jer moze tamo da nauci sve, a taj novac koji bi mu dao za SAE mu stavi u banku na kamatu pa za 7-8 godina, kad nauci da radi i kad upozna ljude, nek mu to posluzi da pocne posao i kupi opremu...
E sad jos jedna stvar... koliko mu je uopste pametno danas da se bavi muzikom umesto da bude lekar, advokat, drzi piljaru, butik, nisam bas siguran... nekada su akdvokatske kancelarije pretvarali u muzicke studije a sada je doslo vreme da muzicke studije pretvaraju u advokatske kancelarije, a to ti jasno govori sta se i koliko placa... ne znam koliko je star i koliko je svestan u sta ulazi, ali nisu svi za ovo sposobni... treba mnooooogo truda, ljubavi, odricanja... a neki vise vole da imaju platu svakog 1. u mesecu - ovo definitivno nije posao za njih!