View Single Post
Old 05-08-2010, 09:51 PM   #122
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Domaca produkcija, zasto je takva kakva jeste?

muzicke skole nisu bitne za modernu / pop muziku....samo uvo !!

A kod nas su (uglavnom) svi gluvi.....cast izuzetcima.
A i mnogo se promenilo toga u zadnjih 10-15 godina...ljudi su postali nestrpljivi. Nemaju vremena da se pozabave instrumentom (citaj - da nauce da ga sviraju) i da nauce da pevaju...
SVE HOCE ODMAH !!! Da se "pocepa" sa prvim izdanjem....

Pa jos na sav taj attitude, dodati i jeftine PC-je i besplatni software i odjednnom - svi sve znaju...

Ako cemo o "loudness war-u"..svojevremeno sam dobio da preslusam neke "mastere" koji su bili ocajni. Nije me mrzelo, pitao sam lika koji je radio "mastering" na cemu je slusao, jer svako ko ima usi cuje da nevalja, da je prepumpano, da susti, sta vec...i lik mi kaze - "nema ja sta tu da slusam! Kompjuter sve radi sam !"

e sad spoji njega sa nekim napaljenim novokomponovanim reperom koji je Frutiju slozio 3 loopa i sad kao, ima "beat"....nalupao se nesto preko, napsovao i sad je on kao "nigga gangsta reper".....ili neki naduvani klinci sa kanapom umesto zica na gitarama, koji znaju dva akorda i "niko ih ne kapira" ..i eto ti domace produkcije.
Izostavio sam turbo i ostale "narodnjake"...sunda je uvek bilo i bice ga...mi pricamo o nekoj "normalnijoj" produkciji.

To sto se nesto sto njih deset misli da je cool ne vrti na radiju ili tv-u....i radio i TV zive od reklama koje slusa siroka narodna masa...ako pocnu da ih smaraju i nerviraju sa nekom "cool" muzikom....pocece da slusaju drugu radio stanicu ili drugi TV kanal...

Problem je nastajao godinama, i trebace godine i godine da se ispravi. A pomoci ce svako ako nauci da svira i peva i ne psuje u pesmama itd...
DaBear is offline   Reply With Quote