Evo dobio sam na PM poruku, pa sam ipak misljenja da ovo treba da je javno,naravno skremblovao sam ime,pa ako covek hoce neka se predstavi i to i toplo preporucujem, nema razloga da ne bude tako, sve i da smatra da je losije uradio ili da stvvarno tako i jeste. Ovo nije radio stanica ili nesto slicno, nema osude javnosti, ovde smo mi, koji se interesujemo i radimo sa zvukom i tu smo da se pomazemo,sve ovo ce imati uticaja na nasu buducnost i kvalitet neke muzike i zvuka koji dolazi...
Dakle svi komentari su dobrodosli dokle god su konstruktivni. Evo covek je napisao sledece i okacio svoj rad:
Quote:
Poštovanje,
Novi sam u svemu ovome, pa sam mislio ukoliko bi mogao poslušati moj pokušaj miksa Maniac-a i reći mi gdje sam sve pogriješio, odnosno šta sve ne valja.
Pretpostavljam da će lakše biti nabrojati šta valja, jer će toga zasigurno biti manje.
S obzirom da mi je ovo prvi pokušaj miksanja ikad, a želio bih koliko toliko se tome naučiti, molio bih za konstruktivnu i iskrenu kritiku kao i poneki savjet kako to popraviti.
P.S. Namjerno šaljem privatnom porukom jer ne želim da me rastrgaju na forumu )
Unaprijed puno hvala,
Srdačan pozdrav
#####
Link: http://www.sendspace.com/file/8tv69l
|
Ja sam coveku odgovorio da na ovom threadu su stvari postavljene na cistac. Sva kenjaza pada u vodu, sve se lepo cuje,nema lazi, pa i nema mesta za "rastrgavanje"...
U buduce slobodno neki kvalitetniji Mp3, ne mora ceo wav od 50mb...
Ovo je jedan dosta korektan rad. Moze se reci da imam 3 sugestije. Prva je kick drum ili-ti noga. Nema je, ili je dosta mutna pa ne prolazi kroz 2. sugestiju - Bas gitaru. Mislim da se opet mogu slobodno vratiti na pricu o monitoringu,jer sam ubedjen da je to problem. Listaj thread ,stalno sam o tome govorio. Dakle malo je jaci bas ili veci ili kako hoces,puno ga je...
U osnovi bi se mogao napraviti citav thread samo o tome (o basu) jer i veliki producenti nisu cesto "na-cisto" sta i koliko basa i lupaju glavu,pa nemoj da se jako nesto opteretis. Dakle to je problem i on postoji. Neki cak mixaju bez basa totalno,pa ga tek na kraju "ususkaju" u ostalo, itd...
3. sugestija je sa najmanjom tezinom i odnosi se na to da ne treba biti nestrpljiv za zavrsetak mixanja. Za moj ukus se moze jos "upeglavati" snimak,mincati - domincavati , sredjivati itd...
Ovo svakako nisu greske, vec eto, sugestije, mada - sve moze...
Ono sto je dobro je dosta dobro podesen reverb i na bubnju i vokalu (ne ulazim u kvalitet budjavog vst-a), ali smelo za prvi mix,obicno se sada insistira kako je eto moderno da je bubanj suv ko barut... Lepo se covek izigrao sa panoramicama,delay-evima itd... Overall lep rad,kazem, sa manjim korekcijicama vrlo lepo.
Svaka cast i hvala za trud,
pozdrav,
Boki.