View Single Post
Old 03-08-2010, 01:22 PM   #78
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Domaca produkcija, zasto je takva kakva jeste?

Quote:
Originally Posted by Granata View Post
@Znak

Dobro, ti imash to mishljenje, ali taj zvuk se vremenom menjao kao i zanrovi, i kod nas i u svetu, ja bih recimo onde josh malo kompresovao. Ja ne vidim problem u nekoj promeni nekih opshtih kriterijuma shto se tog zvuka tiche koliko u tom danashnjem pristupu produkciji u malo shirem smislu kod nas, i to je tesno vezano sa stanjem na sceni, jer produkcija zavisi od onih za koje se radi kao i od onih koji je rade.
A ta preglasnost je samo jedna sitna riba koja verovatno ima istog mnogo veceg zlog gazdu kao i krupniji problemi u produkciji i muzichkoj sceni
Ako sada nije vreme za o?tar zaokret u produkciji i muzici uop?te onda ne znam kada će biti. Jer, ovo sada je propast u svakom pogledu.
Lo?a produkcija je 100% posledica ljudskog faktora. Shvatam da producenti rade onako kako mu?terije tra?e, ali mislim da je krajnje vreme da se i njima objasne neke stvari, a jedna od osnovnih je to da je volumen muzike relativna stvar - da bi se ne?to čulo kao glasno pored toga mora biti ne?to tiho, nema drugog načina. Jedini razlog ?to se u onoj pesmi iz prvog posta, koja mi se inače nimalo ne sviđa muzički ni tekstualno, bubanj čuje onako glasno je to ?to je vokal ti?i nego ?to bi ikome danas palo na pamet da uradi.