Quote:
I ne vidim onda zasto se neki ljudi cude zasto konkretno reperi kod nas ne postizu neki veci uspeh.Pa kad radite u FL na hi fi zvucnicima,snimate vokale u garazi,psujete kao da ste ogorceni na ceo svet i ljude + sto se lozite da ste crnje i da ste opasni = proizvod je los kvalitet em umetnika (ako se reperi mogu tako nazvati ) em produkcije sto se naravno odrazi i na sam pravac ako je generalno takvo stanje.
|
Ne vidim nista lose u tome "psovanje kao da su ogorceni na ceo svet" To je stvarnost, svi koji su pisali u ovoj temi su na neki nacin ogorceni.
"lozite se kao da ste crnje"
"LOZITE" je jako detinjast izraz i suvisan.
ja mislim da se ovde vise ljudi loze na Dizel i kriminalni mentalitet nego na "crnje" / prave muzicare koji su zaista postavili STANDARDE i uspeli. Gde bi svima bio kraj da su studirali legende muzikcke igre... Problem je mentalitet, svi zele brze pare i jos brzu slavu, preko noci, a nemogu ni da se prodaju tako da je facebook i youtube danas resenje za njih, baza maloletnih fanova koji ne znaju ni kako izgleda original album ili kaseta...
Rep muzika i uopste muzika u Americi i u svetu se ne razlikuje od nase balkankske scene, pala je na najnizi nivo. Autotune i stenjanje o klubovima.
Ali slazem se sto se tice ljudi, danas smradovi ne zele da plate i zakupe profi studio vec jure "uradi-sam" varijante i skidaju mp3 matrice sa YouTube-a. Ljudi me prozivaju, kazu da u studiu kod Mirka mogu za 1000 din da snime pesmu u gluvoj sobi koja je manja od tus kabine, i ima rode nt2000 mikrofon sa yamaha mixetom od 150 eur.
Rekao sam, zabranite internet, prestanite da podrzavate digitalni software, vratite analogno snimanje, losi muzicari ce pasti u zaborav i onda ce sve biti kao pre.