View Single Post
Old 29-07-2010, 07:08 AM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Domaca produkcija, zasto je takva kakva jeste?

he he ..Arture - svaka cast ! ve si dobro primetio !!

Ostalima - primeto sam da se kod nas svi vade na "nedostatak marketinga i reklame" ??????
Svi misle ako te neko gura - onda ces da prodjes !!! Netacno...

Niko nece da gura polu=pechene pesme i neko smaranje.
RADIO FRIENDLY je zakon....moze svako da prica sta hoce, ali te fore kao "ja sviram SAMO za probranu ekipu u cosku" nemaju veze sa mozgom.

Ni ovde (London / "zapad") niko nece da gura nista dok samo ne ispliva:
Dance produkcija:
- moras sam da zavrsis produkcju
- sam da stvoris neki buzz
- sam da podelis DJ-ima, novinama, itd
- sam da radis sto vise proocije (gigovi, online, face book, etc)
- sam da smaras managere, itd itd

PA AKO PESMA SAMA IZPLIVA (PO KLUBOVIMA I NOVINAMA) ONDA TEK (MOZDA) USKOCI NEKI LABEL DA (MALO) POGURA

Bend scenario:
- sami organizuju i plate studio
- dobro navezbani / znaju da sviraju (citaj - potrositi vreme na to!!)
- sami guraju sve sviraju uzivo, sviraju uzivo, sviraju uzivo...
- i jos uvek sviraju, skupljaju fanove polako
- itd itd

MORA mnogo rada da se ulozi u INSTRUMENT (ne VST!!) u tehniku sviranja i
ZANAT PRAVLJENJA PESAMA. To je posebna nauka...koliko god to ljudima izgledalo smesno. I nemoze svako da nauci i OSETI sta je dobro..

uglavnom se kriju iza izjava tipa, "meni se svidja i bas me briga!"

A o pevanju i pevacima da ne pricam. Treba vezbe,,,
tekstovi su takodje veliki problem - lose rime, sklepano na brzinu, nema pametno smsljenh caka u tekstovima, nepismeno, itd itd...

Plus - u danasnje vreme (kriza u svetu, kriza u muzici) treba da se radi 10 puta vise nego pre i da se pritom zaradi 10 puta manje nego pre.

cinjenica je da su ideje slabe, jer i od "cut and paste" producenata nema mnogo dobrog materijala - tu cak i nemora da se zna da se svira !! Pa opet nista nevalja...

I AJDE SAD TI DRUZE (MUZICKI UREDNICE NA RADJU ILI TV) PUSTI NESTO OD TOGA!! PA NISI LUD - DA TE ODPUSTE SA POSLA...

Niko ne gleda da se stvari na radiju vrte zato sto prijaju narodu a ne sto neko gura na silu. Po svetu se rade dnevne analize i ankete slusalaca da bi sto bolje proucili ukus i dobili sto vise slusalaca...to kod nas jos nije ni stiglo.

Last edited by DaBear; 29-07-2010 at 07:12 AM.
DaBear is offline   Reply With Quote