Quote:
Originally Posted by boggy
Upravo je to problem... utisak je potpuno subjektivan i zavisi ne samo od slusaoca nego i od sistema na kome slusa... kako mozes ocekivati da ces proceniti da li ti se "svidja" da tvoj signal doseze 30kHz kada ti sve karike u monitoringu NE MOGU da propuste to (ekonomicni monitoring dosegne 20kHz i tu je kraj... kvalitetniji doguraju do preko 30kHz).
|
Naravno. Mada ja mislim da dosta monitora svira preko 20 kHz, samo sneaga tih frekvencija nije ista kao na kvalitetnim spravama (da ih ima, ali mnogo manje nego sto treba), mozda gresim?
Quote:
To je, u neku ruku, najveci razlog ovim nesporazumima.
|
Glavni problem je u tome sto zvancno ne mozemo cuti te frrekvencije kada se one izdvoje, medjutim moze cuti kada te frekvencije fale, kada se odseku. I to moze cuti mnogo ljudi na pristojnom slusanju, bez ikakvih problema. One se cuju specificno...
Quote:
Kao sto si vec rekao, nisu frekvencije u pitanju nego celokupni utisak, tesko za objasniti, onome ko to ne cuje nije lako da poveruje... to mi je jasno...
|
Tacno tako.
Quote:
Uone postoje jedino utisak nije spektakularan....
|
Ja imam trip da je slika veca od kutije, cujem zvuk negde 5 cm iznad kutije, negde pola metra iznad zvucnika, luda stvar.