Thread: Kvalitet VSTi
View Single Post
Old 26-07-2010, 08:16 PM   #9
rasa01
Member

Default Re: Kvalitet VSTi

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Potpuno se slazem... Probrana roba, svako ima svoju dobitnu kombinaciju u sustini.

E sad, covek je ipak pitao kako da postojeci zvuk VSTa poboljsa jer nema kintu za sinteve... Ja ponavljam da ce bolje zvucati ako digne sample rate - pogotovo filtri na raznim sint VSTijima. To dalje povlaci svoje - treba mu bolja zvucna (ova Creative koju ima je zakljucana na 48000KHz), zatim ce trebati i bolji CPU da bi mogao da svari to sve na recimo 88200KHz i tako dalje. Za pocetak mozes tako, a kasnije svakako vredi nabaviti i koji hardverski sint... Za pocetno zezanje, neki M-Audio sa vise mogucnosti menjanja sampleratea nije na odmet...
Dalje, za VST je karakteristicno da nemaju mnogo raskosnih boja, tako da moras malo da poradis na tome. Probaj da spajas vise boja (da ih lejerujes) igrajuci se sa panoramama, nadji neke dobre reverbe, nauci da kompresujes i smiksas to sto si uradio, doteras EQalizerima i mozda izvuces maksimum i od toga sto imas. Nema carobnog stapica za ovo. Cesto u sintovima postoje gotovi zvuci, puni i raskosni - to je dobro, ali kada ih nemas, moras se snaci malo. Glupo bi bilo da udjes u neku skupu investiciju u sint i skapiras da ni to ne radi. Mislim, naci ces par dobrih boja, ali poceces svuda da ih trpas, pa ce od kreativnosti ostati nula. Dobar zvuk sam za sebe je jedno, a kako sve skupa zvuci - je drugo.

Probaj Nexus, Omnisferu, FabFilter Volcano, Massive, FM8... Svi oni imaju fin zvuk kad se malo udubis.

Ako imas midi controler, njega ubacis u komp u midi in, a na midi out na kompu stavis modul, tako da ti midi zapis sa kompa ide u modul preko midi out porta tvoje kartice i onda ce sve biti ok. Da bi ipak imao audio zapis sa sinta, morao bi da ga snimis u audio formatu - dovoljno ce biti da audio izlaz modula vezes za audio ulaz kartice i tako snimas za dalju obradu...
OK hvala na odgovoru...
rasa01 is offline   Reply With Quote