Thread: Auto-Align
View Single Post
Old 23-07-2010, 04:30 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Auto-Align

Vidis , ovo sam slusao na Studerovom predavanju na Taktonsu pre par godina, ali su akcentovali ovu tehniku u radu sa klasicnom muzikom kada se snima veca postavka,posto Vista to ima na svakom kanalu (ali i mnogo "manji" mixeri kao sto je DM2000 i sl.)...
Od kako imam PT, ovo koristim. Mislim na samu tehniku a ne glupi plug. Koristio sam i pre UAD-a ali od kako imam UAD, imam i neki free plugic (ne onaj ATA ili kako se vec zove,koji se kesira i radi automatski,nego neki mali,obican kojem sam rucno namestas latenciju,sto je meni licno bolje, u "samples" ili "broju pultec-a"). Izuzetno mocno orudje za fazno slaganje bubnja, i to treba u sustini stalno raditi,bez obzira na program. Dakle dobos,npr, pre "udje" u sm57 nego u overhed,jel je over udaljen. Peglanje ili bolje receno stimanje ove latencije moze dati sjajne rezultate, ali insistiracu da se ovo najbolje radi "na uvo", jer nije uvek dobro totalno poravnavati stvari,moze cak i da se zasere debelo...! Probajte, sjajni rezultati se postizu, ovo ce pogotovo Janu biti interesantno,verujem...

Last edited by Bockie; 23-07-2010 at 04:36 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote