Quote:
Originally Posted by Jan
Ja ne znam koja fora, ja guram na AMD 5000+ Dual core, onaj od pre 2-3 godine model, po 6-7 Nexus-a, Hypersonics, Trilogy, Omnisphere, par manjih sintova, kontakt banki pun lonac i nemam problema sa kocenjem i seckanjem...A karta je M-Audio Audiophile 192...
|
Nemojte me bukvalno shvatiti... Samo sam ukazao na princip - vise plugova, veca potrosnja cpua. Same realne brojke ne znam, nisam nikad merio. Na mom Quad Core E6600 (4x2.4GHz) mnogo ranije popunim svu raspolozivu memoriju, nego sto mi procesor zasecka. Dakle usko grlo ovog mog sistema je memorija za vecinu pluginova. Ali ako uzmes npr neki Reaktor, pa naguras sve opcije do maksimuma (interni sample rate 192000, hi quality, note sa velikim sustainom i dosta glasova) ni Octa Core ti nece pomoci

Znaci za neke normalne uslove koriscenja na 44100 KHz samplerateu - CPU moze dosta toga da proguta. Pa cak i taj koji ti imas. Ali kako rekoh, sam ces vremenom uvideti sta ti treba.
U vezi Omnispherea - On zapravo jede memoriju vise nego sto jede CPU. Za otvaranje njegovog prozora u Cubaseu, potrosnja memorije poraste za oko 200 MB !!! I to bez ucitanog sempla.