Quote:
Originally Posted by Arthur
mo?e? uzeti neki finiji komad yamaha stage customa ili Sonor Force 3001 serije, oni su u tom cenovnom rangu mislim, a jako lepo umeju da zazvuče i na snimku ako im neko namesti prave ko?e, na?timuje ih i svira kako valja. Čak je prednost uzeti polovan, ako mu je hardware u dobrom stanju, jer drvo starenjem dobija na zvuku
|
Svakako glasam za Yamahu a o starosti evo primjer. Moj set ( studijski i live jest Yamaha Recording Custom 10,12,14,16 TT 22 BD i 14 x 6,5 cooper snare iz 1978 godine. Nadokupio sam također Yamahu RC iste boje da pa?e uz set 8 TT i 18 BD. Ta dva elementa zvuče bitno lo?ije ( novije ) upravo zato ?to drvo nije ostarilo, osu?ilo i "nasmrdilo" se. Set koji je moj ljubimac i naravno ja ga na moju sreću posjedujem jeste Premier iz 1967 godine a o njegovom stanju govori da su na njemu originalne plastike ( Everplay by Premier koje nisu ni slične dana?njim Everplay plastikama koje su za mene lo?e ). To je vintage shell ?to znači 4 mm mahagonij i bukvini ringovi. To je bubanj koji po meni pored Yamahe RC zvuči jako dobro ( naravno ne za pop produkciju ).
LP