View Single Post
Old 17-07-2010, 03:12 PM   #15
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: URS Saturation ljubitelji :)

@Kravadinka: I korisceni su Abbey Road kompresori u mom treku, obilato ih koristim!

Inace uopste mi nije ni bio cilj da jurim zvuk ona dva gore primera, nego sam ih stavio kao primere jako saturiranih, izoblicenih pesama, jer da sam jurio taj zvuk pa da sam ga i dobio, sumnjam da bi se njima dopalo da chuju tako izobliceni zvuk danas, jer bi u osnovi promenio totalno saund u odnosu na onaj koji je producent zeleo...

Nego eksperimentisuci sa URS-om kad sam u igranju jurio taj zvuk ovih gore primera sam dobio nesto slicno sa jakim inputom i drive-om oko 60-70% sa tape 15ips algoritmom, i kad budem uradio neki trek tako okacicu vam da cujete.

A ovaj moj primer sam okacio cisto da vidite sta sam radio sa URS saturatorom, inace taj vokal je snimljen na Rode NTK, obilato sam koristio URS saturaciju u motown algoritmu na vokalu i drumovima ali ne bas ekstremno... B

Inace beat je radjen na MPC-u kad smo kod toga, ja licno nemam MPC nikad nisam ni radio u njemu, ali cesto dobijam trekove sa MPC-a...

@Kravadinka: Pa da, opterecivao sam se dosta sa tim, te da imam headroom, te da izvucem maksimum iz plagina da mu ne dam prejak signal itd, ali sam ukapirao da se previse zaludjujem Svakako ne treba gaziti digitalni sistem i treba ostavljati headroom, ali ne treba biti opterecen time.

Last edited by Jan; 17-07-2010 at 03:56 PM.
Jan is offline   Reply With Quote