View Single Post
Old 17-07-2010, 12:00 PM   #10
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: URS Saturation ljubitelji :)

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pa skoro sam isto vodio polemiku oko nekog Pro Tools tutorijala, kao mixing hiphop with Pro tools.
I ne secam se koji miksadzija je bio u pitanju, bitno ultra je poznat i radio je na brda chak 2Pac-ovima stvarima.
Demonstrira kako je radjena Kurupt-ova stvar.

Beat napravljen u Reasonu, istrekovan u Pro Tools (pri tom master efekti sa master fadera u reasonu nisu skinuti), jedino sto je snimljeno je bio glas i bas gitara, u samom projektu nikakav gain staging, vecina inputa i outputa na pluginovima klipuje.

A sto se Eddia tice, ipak ne verujem da je samo prica da rade ITB.
Zato sto sam na samom njegovom majspejsu video sliku "Lab" i na slici je komp i monitori...

Skoro sam producirao stvar i miksao na kojoj je Rock iz grupe Heltah Skeltah (nadam se da znas koliko su oni veliki u hiphopu, posto vidim da si upucen), oces da ti posaljem da vidis i cujes kako je snimljen vokal ?

Samo da dodam, nisam zagovornik teorije da hardver ne treba imati i da ne valja, samo sugerisem da zarada u muzici vise nije toliko velika pa da cak i velika imena prelaze na razne project studije itd, jer i konzumiranje muzike zavrsava u mp3 formatu na iPodu i na racunaru...

A moje pitanje je ovde bilo kako izvuci maksimum iz onoga sto imamo, i da li neko koristi doticni saturator i kako ga koristi, da li drzi drive na 100% pa dodaje input, ili pak blenda sa wet/dry kontrolom, da li suptilno dodaje drive itd Da se vratim na topic Sta vise URS Saturation ima Soft Clipping funkciju, kako napraviti soft clipping ako mu ne klipujes input, takodje kad mu zaklipujes input sa drive-om na 100% output ne klipuje, s toga predpostavljam da su ljudi iz URS zamislili da input treba podizati da bude hot kao sto bi radio na stolu ili tape rekorderu ili preampu, to su moja iskustva a mene zanimaju i tudja

Recimo Sound Toys Decapacitor sa vec malim pomeranjem drive-a pocinje da veoma chujno izoblicava
Kazem samo da ako hoces da se priblizis soundu kao taj Primo track sto si postovao moras da koristis tu metodologiju rada.

Promenom nacina rada i metodologije, tj pristup koji se danas koristi - digital, pluginovi, dovodi do toga da se menja i sama estetika sounda. Pored toga, raznorazne "emulacije" u digitalu su samo matematicki modeli realnih sprava, nikako autenticna verzija hardvera. Da ne pominjem da su i ti matematicki modeli prilicno krnji u broju parametara koje su ubacili u algoritme - stoga to sve ni ne moze da zvuci blisko originalnim spravicama.

Digitalu treba jos evolucije, dorade, stagod, a ako zelis da upotrebis plugove da emuliraju analog studio treba da prodjes kroz neke detalje samog skolovanja kako se to tada radilo - bar sam ja tako morao

Elem, ako hoces da razgovaramo o konkretnijim tehnikama cujemo se preko PMa...da ne davim vise ljude ovde
Everbeatz is offline   Reply With Quote