View Single Post
Old 17-07-2010, 10:05 AM   #2
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: URS Saturation ljubitelji :)

Urs Saturator ima odlicne review po netu, malo sam se igrao sa njim, ali nisam dobio ono sto sam ocekivao, sto ne znaci da je los, mozda moje usi traze nesto drugo.
Sto se tice jacine input signala, potpuno je normalno da ce plugin koji simulira saturaciju reagovati drugacije na razlicite ulazne jacine, tako i regulises i kontrolises saturaciju.

Ono sto me malo buni je taj headroom na masteru, nije da treba preprzavati trake do nule kao kad se snima analogno, ali spustati ih previse zbog nediranja mastera mi je vrlo diskutabilno.

Sto se tice saturatora, meni najbolje lezi McDSP AC1 i AC2, prvi kao class A preamp simulation, a drugi kao tape simulation, dok mi je najbolja tube simulacija PSP Saturator. Davno je bilo da sam cuo demo Duy DaD Valve, pa ne mogu da prosudim, ali PSP Saturator je najblizi onome sto moje usi cuju kao tube, a takodje vrlo dobro simulira i traku.

Kako prava simulacija zvuci u odnosu na ove pluginove, mogu da procenim samo po iskustvu koje imam sa lampom, dok je traka izasla iz upotrebe pre nego sam ja poceo ovime da se bavim, kao i AC1 i njegov presset za SSL gain stage, ali sam skoro preslusavao A-B test trake i PT, nisam cuo realnu razliku, tako da verujem da je sve sa saturatorima ili suptilno, ili u suprotnom vestacki.

Ipak, kako se sve svodi na little bit of this, and little bit of that, pa se rezultat stavljenog plugina po pravilu ne treba mnogo ni cuti, zapravo uopste, malo me smara to tripovanje: stavio sam, ali ga ne cujem, vazno je da je tamo, pa zato vise volim da ukompresujem malo jace sa nekim karakternim pluginom, nego da svugde i po default-u stavljam saturator, iako je i to neki vid vestacke saturacije u samom pluginu...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 17-07-2010 at 10:09 AM.
kravadinka is offline   Reply With Quote