Quote:
Originally Posted by tomo
Sto kazete na VST host-ove, npr. ovaj,
http://www.eareckon.com/index.php?op...d=49&Itemid=54
Tocno sto bi mi trebalo je par elemenata procesirati, i to u odredjenim pjesmama. Bubanj akusticni, sve normalno, a onda peta pjesma, indijana
ide u reverse ili deseta pjesma mic od dobosa kroz neku gadnu distorziju ala iZotope Trash djir.
Ili ako vec radim to, mozda bolje napraviti setup za cijeli bend, kao sto kazes,
da zvuci kao sa cd-a, mada je i to dosta upitno jer to ovisi i o razglasu, ozvucenju, prostoru koncert-a...
Da li bi to funkcioniralo ovako:
Mic u preamp pa u zvucnu, VST processing, izlaz iz zvucne pa u mixetu i iz nje van na zvucnike?
I tu mi postoji problem kako samo na odredjeni element staviti npr. taj reverse, a da ne dira ostalo. Gate mozda? Jaki gate bi mozda zeznuo sound, a umjereni ne bi mozda dovoljno pritisnuo ostalo.
|
Pa Izotope "zdere" proc,ram,sta li vec i mislim da ce ti biti velika latencija sa njim! Nadji neki "laksi" plug.
Sto se ovog drugog tice, napravi poseban projekat za svaku pesmu pa sa bendom dogovori da ti ostave par sekundi da prozoves projekat,nije problem, samo u toj kombinaciji ugasis povratak sa kompa, "dignes" samo vokal na mixeru, bice suv sto i jeste ok, da pevac/ica moze da nesto kratko da kenja dok se projekat ne podigne...
i kad je projekat dignut upalis povratak sa kompa i udri...
Pa u Live-tu nema "da ne dira ostalo". to moze da se dobrom postavkom svede na prihvatljiviji nivo eventualno...
Mozda ima za pojacala, jer su glasnija od svega i ulaze u sve ostalo, ali gate i drugi efekti se moraju lepo namestiti,to je ceo kljuc live-a,a to se dugo uci! Nemoj koristiti neki "ima/nema" gejt, nego lepo dignes floor, tako da prakticno gate samo utisa a ne ugasi kanal. Smanji buku za 6-8-10db u "indijancu" ,recimo,ili 2-3 db na vokalu pa si vec uradio veeeeeeliku stvar a ne da skroz gejt gasi kanal... A o koncu, moras ,matori, imati ozbiljne muzicare,koji ce znati da sviraju u takvim okolnostima...