View Single Post
Old 14-07-2010, 12:16 PM   #21
kejkz
banned

Default Re: Popis otkrivenih bugova

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Možemo onda staviti naslov Popis POTEŠKOĆA u radu sa softwarima...
Dakle, bug ili ne... nebitno.

I ne. Meni niti jedan drugi kompresor to ne radi, osim ovog UADovog, dakle teorija ti ne stoji.
Ovako, posto nista ne pricam napamet, tako je i sa ovime. Kasnjenje koje izazivaju limiteri, kompresori, ili bilo koji drugi plag je cinjenica, a ne bilo kakva moja teorija. Lako se da proveriti koliko je kasnjenje i da li ce izazvati probleme ako se preko menija Devices Plugin information komandom izbaci listing svih plugova na sistemu, pored cega stoje podaci o njima, a jedan je i koliko je stvarno kasnjenje koje taj plag izaziva, a kolona se zove latency. Pored tog master limitera verovatno stoji i cetvorocifren broj, mada bi vec i trocifren bio dovoljan da onemoguci sviranje u realnom vremenu. Zahvaljujuci PDC-u (Plugin Delay Compensation-u) omoguceno je da se ne izgubi sinhronizacija izmedju svih plagova na sistemu. No, ona ce jos drasticnije uticati na kasnjenje. Zato sam i naveo da je jos bolje resenje koristiti datu komandu za realtime sviranje, jer ona ugasi sve plagove koji prave makar i minimalno kasnjenje.

Medjutim, koliko vidim, u Nuendu 4 ta komanda ne postoji po defaultu na glavnom ekranu, postoji u cubase-u, zato je verovatno retko ko i koristi. No, prilicno sam siguran da postoji, negde u menijima ili se moze dodati u glavni toolbar.

Pozdrav

Last edited by kejkz; 14-07-2010 at 12:23 PM.
kejkz is offline   Reply With Quote