Re: Kucni studio poznatog snimatelja / producenta
ja mislim da nikada do sada nije bolje vazila izreka:
"koliko para toliko muzike!"
Budzeti za snimanje su jako mali, producentski fee je sve manji, nema vise royalties od prodaje (koje prodaje? ha ha ..)
i sad ce neko da drzi veliki mikser i hardware outboard (koji trosi puno struje i kvari se..) u velikoj prostoriji gde ga renta ubija i nista mu ne ostaje ?
A da ne pricam da se sada radi po 5 projekata paralelno i kad se javi neko od pre dva meseca i trazi "recall' a spreman da plati samo 1 sat za to..sta ocekivati ?
vremena se menjaju, nacin rada i snimanja itd...
Evo sinc sam upoznao lika, engineer, radi sa puno poznatih gitar bendova...glavna alatka mu je Pro Tools LE (!!?) Smatra da mu je nesto jace (PT HD) nepotrebno, kad se uzme u obzir koliko moze da naplati svoj rad...
bice sve vise i vise kucnih studija u kojima ce se odradjivati tezgice. A pre ce taj posao dobiti neko ko je poznat (da odradi u svom kucnom studiju) nego neki mladi i zeleni mrmota!!
PS - SSL se sutira u dupe od sece kad neko nesto kupi od njih, pa ga odmah stavljaju u "novosti dana" . Nije to bas tako sa "reklamiranjem". Samo se dobije popust, do 30%...u principu, oproste zaradu koju inace radnja napravi...
Last edited by DaBear; 13-07-2010 at 08:57 PM.
|