Quote:
Originally Posted by Eomsy
Vi?, vi?, tog se ne bi sjetio ... Jbga, iskustvo je tu ipak u igri  , hvala ti ?to ga dijeli? sa nama!
@Braco. Thanx za tip o narančastoj ... jo? kad bi mogao da sliku po?alje? (ili uzorak kada dođe? do me  ).
|
Sla?em se naravno i zahvaljujem i ja.
Otići ću u dučkas i poku?ati ?to vjernije slikati taj uzorak. To je ona mapa sa poljepljenim komadićima tog materijala u bojama koje nude. Tamo imaju samo taj neki tamno crveni i mali komadić ovog plavog (donesem njega). ( koji je upravo pro?ao test ( ako negdje ne grije?im ).
Dakle ovako:
Uzeo sam komad kamene vune neke male gustoće ( ostalo od izolacije krova ) ali prepunog građevinske pra?ine. Kad sam ga stisnuo pobijelila mi ruka od iste.
Preko njega sam stavio mikrofibru MIKRA i preko nje bijelu gazu ( malo gu?ću tzv. tetra ( ko ima djecu zna ))

.
Sa usisavača sam skinuo nastavak i naslonio otvor cijevi na taj sendvič tkanina ( dakle na gazu i upalio na najmanju snagu.
To su prve dvije slike.
Onda sam htio vidjeti kako će biti dalje i upalio usisavač na najjaču snagu.
Na bijeloj tkanini opet ni?ta, na mikrofibri sa vanjske strane ni?ta, a na unutarnjoj strani ( onoj koja se dodiruje sa vunom ) se nahvatale male sitne dlačice kamene vune.
Treća i četvrta slika.
E sad nisam siguran da se to na slikama dobro vidi, ali mislim da takav tretman absorberi neće nikada do?ivjeti, tako da bi MIKRA mogla biti ok.
LP