View Single Post
Old 02-07-2010, 09:20 PM   #94
TheBraco
Member

TheBraco's Avatar

Default Re: Studio u potkrovlju

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
Vi?, vi?, tog se ne bi sjetio ... Jbga, iskustvo je tu ipak u igri , hvala ti ?to ga dijeli? sa nama!

@Braco. Thanx za tip o narančastoj ... jo? kad bi mogao da sliku po?alje? (ili uzorak kada dođe? do me ).
Sla?em se naravno i zahvaljujem i ja.
Otići ću u dučkas i poku?ati ?to vjernije slikati taj uzorak. To je ona mapa sa poljepljenim komadićima tog materijala u bojama koje nude. Tamo imaju samo taj neki tamno crveni i mali komadić ovog plavog (donesem njega). ( koji je upravo pro?ao test ( ako negdje ne grije?im ).
Dakle ovako:
Uzeo sam komad kamene vune neke male gustoće ( ostalo od izolacije krova ) ali prepunog građevinske pra?ine. Kad sam ga stisnuo pobijelila mi ruka od iste.
Preko njega sam stavio mikrofibru MIKRA i preko nje bijelu gazu ( malo gu?ću tzv. tetra ( ko ima djecu zna )).
Sa usisavača sam skinuo nastavak i naslonio otvor cijevi na taj sendvič tkanina ( dakle na gazu i upalio na najmanju snagu.
To su prve dvije slike.
Onda sam htio vidjeti kako će biti dalje i upalio usisavač na najjaču snagu.
Na bijeloj tkanini opet ni?ta, na mikrofibri sa vanjske strane ni?ta, a na unutarnjoj strani ( onoj koja se dodiruje sa vunom ) se nahvatale male sitne dlačice kamene vune.
Treća i četvrta slika.
E sad nisam siguran da se to na slikama dobro vidi, ali mislim da takav tretman absorberi neće nikada do?ivjeti, tako da bi MIKRA mogla biti ok.
LP
Attached Images

TheBraco is offline   Reply With Quote