Quote:
Originally Posted by Maiv
Sta je po tvome danas jos bitno imati od outboarda? (Osim monitora i mikrofona)
Pitam zato jer je i mene razmazio ITB, nisam nikad imao para za hardver a sad napokon donekle imam pa si kupujem pomalo te neke stvarcice...
|
ludi oko mene miksuju filmove i tv serije SVE ITB !!
zavisi sta radis...da li usnimavas puno ili ne..itd.
ja sam poceo da prodajem sve...posto na primer , jako malo snimam pevanje,
prodao sam Avalon 737 a zadrzao Joe Meek VC1 pre amp (i neki dan sam snimao neki rap za neki remix i super je ispao vokal..)
Prodao sam racked SSL EQ (4 x EQ + 4 x Pre / filter) posto sam se celo popodne zezao sa Waves SSL plugovima...
prodao sam Lexicon 960L...nisam ga ni koristio mnogo ( a niko nije primecivao i bunio se za kvalitet rezultata mikseva / vokala//itd)
zadrzacu par komresora (SSL X Logic, Alan Smart C2, stare Spectrasonicse, it) Yamaha REV500, Eventide H300..uglavnom sto se prodaju za smesne pare i necu da ih prodajem bud zasto
i mikser ide uskoro...imam Pro Control i (mozda) uzmem neki mali analog mikser (Audient Zen) ali..mozda..
skim god sam pricao skoro ( a svi imaju TONE outboarda) svi idu na ITB, i prodaju sta moze da se proda...stoje sprave u racku, ne koriste se, skupljaju prasinu, recall, itd itd...a na ovu bedu i nemastinu (u muzickom biznisu) bolje sto manje ulagana u hardware. Dobra soba i monitori - da! Hardware - ne!
mislim, cim hoces da ubacis hardware, treba jos I/O (ulazi i izlazi), znaci interface, kartice, kablovi, patch polje, smaranje itd itd...