Quote:
Originally Posted by TheBraco
Da nakon ovoga ( kad propušem gomilu tkanina, i kad me proglase mahnitim pušaćem u krpe ) moći ću se zaposliti u nekoj tekstilnoj industriji na propuhivanju. 
Šalu na stranu, danas sam našao mikrofibru.   
I to ovakvih specifikacija:
SAND - 311 g/m2 69,57 kn dužni metar a širina je 1,40 m
FUTURA - 305 g/m2 64,31 kn dužni metar a širina je 1,40 m
MICRA - 185 g/m2 24,54 kn dužni metar a širina je 1,40 m.
Sve su dobavljive u crnoj boji ( to bi ja najviše volio ) i SAND i FUTURA imaju još neki bijeli sloj materijala odozdo. MICRA nema što govori i gramaža.
Sad kužim da treba na puhanje davati neki otpor jer ovi materijali zaista i daju, jedino nisam skužio razliku ( test puhanjem ) između ovih sa dodatnim slojem i ove bez. Nekako jednako "teško" prolazi.
Inače centralno skladište je negdje u Sloveniji ( to su možda tvoji ( Nenade ) dobavljači, pa onda to uzima neko u Zagrebu a onda ja u Klc.
Isto vrijedi za uzimanje veće količine odobrava se nekih 10 ili 15 % popustapa onda izađe ovako :
SAND - cca 60,00 kn dužni metar a širina je 1,40 m
FUTURA - cca 58,00 kn dužni metar a širina je 1,40 m
MICRA - cca 21,00 kn dužni metar a širina je 1,40 m
BTW 1 € je cca 7,3 kn.
Eto potraga je urodila plodom, nadam se da su to materijali koji zadovoljavaju.
Je li dovoljna MICRA? obzirom da je puno jeftinija od ostalih?
LP
|
Pa evo i ja non-stop duvam
Teeoretski akustička tkanina ne sme manje da propušta nego absorpcijsko jedro a to možeš samo tako da proveriš da duvaš kroz vunu sa pripravom u obliki deblje cjevi koja se nalaga na usta i na površinu absorbera (kao onaj kartonski cilindar što ostane od WC papira ali on na spojevma malo previše propušta zrak, jedino da ga obaviješ salotejpom

... i pazi da je čist da ga nije netko posra*

).
Ako propušta manje onda se več počinje ponašati kao membrana (gik acoustisc koristi takav princip ima deblje platno ali ne previše nepropustno...) ali i to nije strašno, samo da nije previše a to znači da ako upotrebiš malo veči napor da duvneš skroz, posve je okej (samo ne daj da duva kakva cura sa slabo razvijenim plučima

)
U večini slučajeva one kaširane /sa dodatnim slojem slabije propuštaju ali posve odvisno što imaju za drugi sloj i kako su kaširali i što su upotrebili za kaširanje i da nije previše zavareno jedno na drugo...
Sad opet imaš i nekaširane tkanine kod kojih se treba dosta potrudit da se duvne skroz... ima svega, malo se snađi, mislim da je dosta napisanog.
Ne znam da li su "moji", ja koristim ponajviše poznate engleske i jedne koji nemaju nekog jakog skladišta
Cjene su dobre ali da nije ta mikrotkanina malo previše propustna, pretanka... ne znam sam prosudi!