View Single Post
Old 23-06-2010, 03:22 PM   #2
avantgarde2
Junior Member

Default Re: Cyber - progressive - trance folk :)

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Evo sta se desi kad nekom zakletom ljubitelju progressive housa\trancea, po nekad i chilla, date da radi narodnu muziku

BTW, ovde sam koristio sidechain na vokal, ali ne preterano, vec samo koliko da se vokal stopi sa pozadinom i meni nije lose... Sta vi mislite ? Takodje sidechain radi i na onom buzukiju u forspilu...

Inace sve je radjeno na 88K pa je posle downsemplovano na 44100, uz dithering i sve ostalo... Mislim da se dosta dobije na definiciji tako...

Vokal je sirov, tj uzet sa demo verzije, otpevan je kao pilot, tek treba da dodje tu dobro usnimljen vokal i prateci... Ali kanal za vokal ce ostati ovakav dakle taj sidechain i ostalo - dakle ? ( zanemarite smisao teksta, to se ionako ne trazi u ovoj muzici - inace by Marina Tucakovich )

http://www.box.net/shared/1cec87ohfo
Ok je pesmica, bas si je fino odradio. Ali mislim da ti sadechaining na vokalu i ne treba. Mislim da frekvencija vokala ne gusi kick a u tome je poenta, da sidechainingom dobijes jasan i jak kick.
Narodnjak je, tako da mu i ne treba mnogo pumping efekta. Dovoljno je sto imas sidechaining kompresiju na hat-u i na basu malo cini mi se...

Voleo bih da cujem preogressive house i trance koji pravis jer je ipak to moj zanr
Jos nesto, onaj synth koji si koristio na pocetku pesme mi je bas cheezy, cini mi se da 90% narodnjaka pocinju na taj nacin.

Odakle produkcija narodnjaka? Jel to nesto po narudzbini?
avantgarde2 is offline   Reply With Quote