Quote:
Originally Posted by ANITA
Ok, vrata ćemo preokrenuti.
Mobilne apsorbere ćemo staviti na ostala dva kuta koja nemaju bas trapove. (bas trapovi koji sad postoje su napravljeni od gipsa, a iza je mineralna vuna.. ne sjecam se vise koliko debela.. ali i zrak i vuna, dakle, nije sve popunjeno.
|
Aha onda ste postoječe iskalkulisali/optimizirali na modalne frekvencije prostora?!
Quote:
Ono sto me sad zanima (ako postavimo sve po duljini) gdje da stavim apsorbere i koliko velike i debele (mislim da ću azmafon, pa mo?emo sa njim gledati kako i ?to) i gdje difuzore drvene i koje (to ću dati stolaru da mi napravi).
|
Azmafon je manje gustoče i ne znam kako se pona?a u debljim slojevima i sendvič varijantama.
Quote:
Radijator i vrata i drugi kut ce imati mobilne bas trapove (i za radijator nesto isto pomično takoder) a čak razmisljam staviit tu mali dvosjed taman ispred njega.
|
Da dobro.
Za razmislit: za?to dvosjed? da se malo odspava?
... ili samo da klijenti ili suradnici prisustvuju seansama i neče dremuckati?
Onda svakako lepi lični tabureji!!! (akustički gledano)
Sve ostalo je vi?e manje akustički "buster"!
Quote:
Ja nemam nikakvu ideju koliko toga i gdje mora ići. Koliko su veliki ti apsorberi, koliko debeli... gdje idu... isto tako i difuzori. To mi je najbitnije da saznam da mogu procjeniti da li mi tko moze dofurati azmafon ili cemo ići po njega ili nesto trece.
|
Nizke frekvencije se rade nabiru u BA? SVIM KUTOVIMA/UGLOVIMA!!!
Princip LEDE dizajna mo?e? vidjeti kod navedenog Valetovog threada.
Tu nema nekakve velike pameti, na jednak princip savjetuju realtraps, gik, ready i svi ostali...
Ako si več radila u takvim tipovima prostorija onda zna? njihove prednosti i mane.
Ako hoče? ne?to kao ?to si se izrazila:
- "va?no mi je da je akustički maximalno dobro tretiran (koliko to ova nepovoljna soba mo?e biti), ali također da mi je ugodno boraviti u njemu satima i danima neprestano";
- "Ne moramo ?tediti na u?trb kvalitete izvedenog"...
... ba? sam sada "upleten" kod dva nova projekata i koristim kod dizajnova "dosta sve?ija" (pa nije ba? posve fri?ko iskreno rečeno

) psihoakustička spoznanja oko difuzije i u malim prostorijama.
Takve vrlo uspje?ne dizajnove več nekoliko vremena pravi na? Boggy!