View Single Post
Old 20-06-2010, 06:17 PM   #9
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Kako utiče zdravstveno; kamena vuna vs. staklena vs. organska vlakna

Pročitala sam tekst iz prvog linka.

Mislim da je to istra?ivanje samo jedno od primjera kada određena tvrtka financira istra?ivanje koje bi joj trebalo povećati profit.

Ova rečenica je meni jasan pokazatelj toga.

"Rats were hooked up to breathe the same two rockwools listed above. Exposure was 6 h/day, 5 days/wk for 2 years. Neither group developed any cancers. However, the ?typical? rockwool did induce some lung fibrosis/scarring. The Roxul HT did not."

Svi zaključci su da kamena vuna nije ok... ali ROXUL HT kamena vuna je izvrsna! Dakle.... čak i ako je to istina, takva kamena vuna se ne proizvodi kod nas.
Nisu napravili ni jasnu analizu za?to ova ?teti, a ova ne (sigurno koriste različite kemikalije pri procesu proizvodnje)....

Dakle. Taj članak mi ni?ta nije razjasnio i jo? uvijek mi se ne sviđa pomisao na staklenu vunu iza poroznog materijala...

Sva istra?ivanja se vode za te materijale kako se inače koriste.. a to je u konačnici puno bolji uvjet nego ovo ?to mi radimo s tim materijalima.

Nitko sretniji od mene da vidim studiju koja mi stvarno dokazuje da su ovi materijali ok. Ali..
ANITA is offline   Reply With Quote