View Single Post
Old 19-06-2010, 07:32 PM   #44
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Procesor zvucne karte

Ja nisam cuo Audiophile 192 na delu, a Deltu66 imam na poslu. Delta ima prilicno dobre drivere. Prilicno transparentan zvuk i podrsku kako za OSx tako i za Windows - sve od xp sp1 32bit do Win7 64bit. Maksimalni podrzan sample rate 96KHz - na audiofilu je 192 KHz - sto znaci da ima mozda i bolje konvertore od Delte. Delta je njihov pro audio proizvod, dok na sajtu pise da je Audiophile naslednik delta proizvoda. Sve u svemu Audiophile ima MIDI, noviji DSP i novije konvertore (192KHz),ali i manje ulaza/izlaza. nisam ga video na delu, ali sudeci da pise da je naslednik Delte, moze samo da bude bolji od nje. Deltom sam bio zadovoljan (definitivno najbolji konvertori za te pare), rock solid drajver, podrska za sve OSe, tako da sa njom neces puno pogresiti. Auiophile nisam cuo, ali po karakteristikama na papiru, definitivno je bolji. S/N ratio im je odlican, zvuk prilicno tvrd i transparentan i u poredjenju sa MOTUom koga imam kuci - sasvim malo zaostaje za njim u punoci zvuka...

Pominjao se ovde i E-Mu, kako njegovi konvertori dobro zvuce, ali M-Audio ima definitivno bolji drajver sto znaci rad bez glavobolja i padanja sistema, kao i future-proof rad, a svedoci smo 64bitne navale plug inova...

Generalno problem i sa najboljim karticama i low noise performansom je bila u tome sto nije bilo moguce apsolutno ponistiti radio interferencije sa CPUa i ostalih komponenti dok je kartica u samom kucistu. Zato su presli na outboard audio interfejse, konektovane na USB ili FW i dobili znatno bolje odnose signala/shuma (s/n ratio). U pocetku su neke kartice trazile resenje u breakout boksevima, na taj nacin udaljavajuci sam audio izlaz od kompjutera. Trebalo bi da te kartice imaju za nijansu bolji zvuk od onih na kojima su konvertori na samoj PCI karti.

Dual core na 3ghz je bila i moja masina u studiju, ali definitivno spada u stariju generaciju... Radice to OK, ali broj plug inova ce biti dosta ogranicen. Ako ces raditi na Windowsu 32bita, vise od 3 GB memorije ti ne treba. Procesljaj ovde na forumu teme u vezi toga...

Last edited by psionic; 19-06-2010 at 08:20 PM.
psionic is offline   Reply With Quote