View Single Post
Old 15-06-2010, 01:51 PM   #1
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: cubase 5 vs. nuendo 4 ???

Potpuni zaokret kad je MIDI u pitanju, implementirali su funkcije ranije vidjane u Logic-u i Cubase u vec postojece, kao sto je Smart Tool i Edit In Place, tako da je sada MIDI programing lak, brz i logican, ne samo u odnosu na to kakav je nekada bio, vec uopste. Skoro potpuno odsustvo desnog klika skracuje vreme potrebno da se odradi skoro sve u MIDI Edit, kao i druge prednosti koje su vec postojale.

Pro Tools Creative Collection sa kojim dolaze AIR pluginovi i instrumenti, AIR je nekadasnji Wizoo, kupljen od strane AVID-a, samo su nastavili sa dobrim radom tako da sa osmicom dolazi Mini Grand, Structure Free, Expand2, Boom i DB33, prvoklasni instrumenti, postoji na sajtu video kako je sniman Avatar, sva muzika (osim orkestarskog dela naravno) je iz Creative Collection, sve Expand2 i Structure.

Mnogo bolje snalazenje samog programa sa virtualnim instrumentima, sto je ranije bilo pitanje, neki su radili lepo, neki ne, generalno sada je sve na nivou jednog Cubase-a i Logic-a, plus interni instrumenti za koje AVID kaze da ce biti buduci cilj, da PT bude sam sebi dovoljan, toliko ce instrumenata izbacivati i toliko ce biti kvalitetni, a pravice se tako da budu maximalno kompatibilni i da obezbede bug-free workflow.
Audio recording i procesing sam po sebi nije pretrpeo neke izmene, vec je bio odlican.

Sa osmicom imas konacno mogucnost da napravis kompetan proizvod. Imao si i ranije, ali svi koji su prelazili sa drugih platformi su nailazili na probleme zbog MIDI editinga, jer je nacin bio potpuno razlicit, ali su ljudi jos sa sesticom radili sve u PT bez problema. Sada kad su na sve ranije prednosti (i mane) dodali neke detalje iz Logic-a i Cubase-a mozes komotno raditi ceo projekat u PT, pocevsi sa MIDI, pa onda sa snimanjem i mixanjem, koji i nisu bili problem nikada. Ja sam vec godinu dana samo u PT, to je ono sto sam cekao, bilo da sam na HD, ili LE, Windows, ili Mac, potpuno sam kompatibilan, tu su svi pluginovi koji su mi potrebni, routing i editing koji mi se svidja.

ako te jos nesto interesuje prebaci ovo u novu temu, da ne trujemo ovu...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote