View Single Post
Old 11-06-2010, 10:25 AM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Pro Audio DSP (Dynamic Sound Mapper)

Quote:
Originally Posted by gregor z View Post
Hej....ja ga imam več neko vreme....i moram da ka?em , da ga jo? nisam potpuno sku?io......ali sam ga upotrebio kod nekih mikseva i dva, tri mastera.

Na nekim stvarima radi genialno, a neke mo?e? uni?titi sa njime iako ima? osječaj , da radi odlično....največi njegov problem je, da na njemu ne mo?e? usporediti glasnost prije/poslije processinga ....dok to ne uradi?, nemo?e? uop?te ocjeniti da li je DSM napravio dobro ili lo?e. Ja to re?avam sa svojim monitor controllerjem...

Drugi problem su njegove kontrole....koje su u biti malo neodzivne...pa kod nekih mora? malo pričekati da čuje? rezultat....a druga stvar , da naprimer attack/release tu radi malo drugačije nego na normalnom "kompresoru".

Ali generalno...jedan od najinteresantnijih plug-inova poslednjih godina...koji meni osobno ime veoma velik potencial za upotrebu u masteringu i mixingu.....a mislim da če mi trebati jo? neko vreme da ga naučim upotrebljavati kako treba i da ču imati 100 % kontrolu nad tim ?to radim.

Preseti su cool....ali uop?te nemaju veze sa mogučnostima plug-ina. A ja sam tip koji skoro nikad ne radi presetima....pa sad svaki dan po malo čitam manual i probavam ga na različitim stvarima- nekad uspje?no, nekad neuspe?no i bez njega mi zvuči bolje.

Pozdrav,

Gregor
Bas tako, sve sto si reko stoji ko vrata.
Stvarno attack i release nekako drugacije rade nego li kod obicnog kompresora, a i ja sam probao presete, ali kao i ti, preseti me nikad nisu odveli, oduvek volim da mi sve stoji na pocetnim tackama pa onda sam da tvikujem, meni recimo nijedan preset koji postoji nije radio...
Kapiram da je potrebno vreme shvatiti kako stvar zaista radi, kao sto kazes.
Pozdrav!
Jan is offline   Reply With Quote