Quote:
Originally Posted by Miha Blaze
ja trenutno trazim sredstva da koliko god mogu sredim akustiku, i pribegavam modularnom principu jer prostor nije moj i ne znam koliko cu tamo moci da se zadrzim... nije mi samo jasno kako nije prica o tome koliko para toliko muzike...
|
Pa sve je povezano... ceo frekventni opseg...
Quote:
Originally Posted by Miha Blaze
zasto? unosenjem nekoliko apsorbera u prostoriju situacija ce se poboljsati (ili promeniti) tako da ja cenim da ipak ima toga koliko para toliko muzike u toj prici... ja ne nameravam sa po 5 apsorbera da resim stvar, i jasno mi je u tom prostoru sobzirom na njegove dimenzije i oblik ne mogu puno da ucinim, al ipak zelim da poboljsam slusanje sobzirom da tamo nema nikakve apsorpcije!
...........
|
Prica je slicna kao kad bi miksao pesmu bez bubnja ... jer sada nemas para za zvuk bubnjeva... pa ces to nekad... kad budes imao.... Mislim... moze... ma sve moze!
Zato realno ne mislim da je Ethan Winer ista doprineo... naprotiv... jer ovakva pitanja i stavove slusam svaki dan...
Nemam problem sa tim.... jedino ce klijent posle par godine bezuspesnog pokusavanja shvatiti da ipak mora da iznajmi studio sa sredjenom akustikom ako ima poslovni uslov da napravi kvalitetniji miks. Pri tom ce napraviti vise stete nego sto je trebao da ulozi u bolju akustiku... (dve godine.. izgubljeno vreme.. trosenje snage i resursa)
Na kraju krajeva... 50% svih "diskusija" na Rumskom su nastale zbog ovakvog i slicnog banalizovanja problematike....
pozdrav
bogi