Quote:
Originally Posted by Solozabal
Dobro, ta prica mi je nepoznata pa je necu ni komentirat. Inace mislio sam na one geekove koji velicaju doticne sprave doslovno do bozanstva.. zao mi ih je. 
|
Nije rec o njima.. ozbiljni ljudi su u pitanju.
Quote:
Ovo je opet mali offtopic, ali nema veze..
Vjerovati da svi danasnji uspjesni producenti i inzenjeri imaju apsolutni sluh je u krajnju ruku malo upitno, u biti sta je to uopce apsolutni sluh i kako se testira?
|
Apsolutni sluh je nesto drugo... progooglaj...
A kako testirati dobar i perceptivan sluh iskusnog producenta....
pa u svakodnevnom radu...
recimo... snimi se neko pevanje u gluvoj sobi,.... i posalje mu se wav fajl... on ne zna gde je soba i nikada nije bio u njoj niti je video (cak ni na slici)... i iz wav fajla treba da "pogodi" barem tip materijala na zidovima i podu koji preovladjuju (drvo, gips, obican zid, tekstil)... ako to ne mogu... onda barem treba da procene velicinu prostorije u kojoj je snimano....
Naravno...
to nije takmicenje niti cirkuzantska tacka... nego posledica svakodnevnog intenzivnog rada... nema napinjanja... oni to cuju hteli ne hteli...
Quote:
.............
Inace sto se tice tih geekova, vecina njih pogresno je shvatila smisao te opreme, uostalom da su svjesni(iji) trosili bi energiju na ono bitno.
|
Uopste nije rec o njima u ovoj prici koju pricamo... vec o mnogo ozbiljnijim ljudima... to je bio njegov prvi workshop na AES konvenciji, tako da je cela prica ozbiljnija od proste forumske rasprave...
Verovao ili ne... na forumima ima i ozbiljnih ljudi koji od miksanja zive.. ne samo "geekova".
pozdrav
bogi