View Single Post
Old 05-06-2010, 07:07 PM   #12
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Default Re: Ethan Winer, modularna akustika, demistifikacija?

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Pogresno pretpostavljas... ne spominje nikakvu akustiku... prica je generalna.

pojedinci od tih "geekova" vuku prilicno ozbiljnu industriju
Dobro, ta prica mi je nepoznata pa je necu ni komentirat. Inace mislio sam na one geekove koji velicaju doticne sprave doslovno do bozanstva.. zao mi ih je.

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Nije tako.
Izvezban sluh cuce razliku u bilo kakvoj normalnoj prostoriji...
Mi obicni ljudi mozda cujemo .... mozda ne.... zavisi kolika je razlika i da li se u opste zelimo da smaramo time.
Te razlike ne moraju biti suptilne ni malo.... tako da se daju uociti bez ikakvog specijalnog napinjanja... "u prolazu".

pozdrav

bogi
Ovo je opet mali offtopic, ali nema veze..
Vjerovati da svi danasnji uspjesni producenti i inzenjeri imaju apsolutni sluh je u krajnju ruku malo upitno, u biti sta je to uopce apsolutni sluh i kako se testira?
Ako gledam po sebi jedino sto mogu je usporediti se sa ljudima oko sebe za razliku od kojih cujem "neke" stvari preciznije i selektivnije, da li me to cini "neobicnim" za razliku od njih obicnih?
Sigurno da ne, samo sta je moj mozak izvjezbaniji da to radi bolje jer sam ga godinama na to prisiljavao..

Inace sto se tice tih geekova, vecina njih pogresno je shvatila smisao te opreme, uostalom da su svjesni(iji) trosili bi energiju na ono bitno.
Solozabal is offline   Reply With Quote