View Single Post
Old 05-06-2010, 02:07 PM   #10
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Default Re: Ethan Winer, modularna akustika, demistifikacija?

Ethana ne isticem kao predvodnika ili nekog gurua cija je rijec zadnja, iskreno on mi nije mnogo pomogao sa svojim savjetima na njegovom i ostalim forumima jer su mu odgovori takvi kakvi jesu suhi i vrlo sazeti.. Ali je s druge strane cinjenica da je meni, a siguran sam i ostalim pocetnicima otvorio prozor u svijet akustike jednostavnim pristupom u svojim clancima na realtraps sajtu (koliko ima istine u njegovim clancima nemogu komentirat jer se smatram i dalje pocetnikom, ali iz mojih rezultata mogu reci da ima smisla ).

Da li je pozadina tako velike angaziranosti po forumima materijalna ili zaljubljenost u svoju struku neznam, ali vjerovatno ima malo jednog i drugog... Svidja mi se i to sta svugdje zabija nos i daje misljenje sa svog pogleda na problem, primjer konverteti. Iako nisam citao o toj temi pretpostavljam da je i tu umijesao akustiku pa usporedjuje slusanje par $ vrijednog sounblastera i neke bijesne zvucne u netretiranoj prostoriji sto je naravno cista uvreda onima gearslutz geekovima koji zive za komad plastike..
Vjerovatno se mozemo sloziti oko toga da imamo 50% sanse pogoditi koju zvucnu od te dvije slusamo u netretiranoj prostoriji na istim monitorima?!
Solozabal is offline   Reply With Quote