View Single Post
Old 03-06-2010, 02:52 AM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: pro tools hd hardware emulation?

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Multi Platinum Pro Tools za Hip Hop i R&B mixing, plus g.
NAdam se da ne mislis na ovaj tutorial.
http://www.youtube.com/watch?v=NBP9SsgnAks

Danas sam ga gledao celog i nisam verovao, verujem da je doticni covek strucnjak, ALI, covece njemu svi inputs i outputs u pluginovima klipuju...Onaj kick sto je obradjivao, stavio je mono eq na stereo kanal i time dobio da se obradjuje samo levi (ili samo desni) kanal, mislis razumes me,stavis mono efekat na stereo traku.. gledajuci tutorial mi se ucinilo da je to uradio, a kad sam pogledao Pro Tools session, i uverio sam se...Sve klipuje na outputima, jel sam to rekao?
Nista nije radio sa kompresorima, samo je menjao ratio, svuda relativno brz attack i ultra spori release (skoro na max spor, nije mi jasno zasto bi neko stavljao relase na maximum)...I sve klipuje...jes da je Kurupt iz Dog Pound-a, ali ovaj mix je kranje losh i hladan i konstantno se cuje to digitalno klipovanje, narocito u nozi i bass-u sto je esencijalno za hiphop...Tako da bih ja preporucio da se taj tutorial zaobidje, mislim da je napravljen samo da se uzme love i da doticni u glavnom izgleda miksa na outboardu, jer se vidi da ne zna (ili nije hteo) nista da pokaze o gain stagingu u DAW-u.

A, ako nije taj tutorial u pitanju, onda reci mi koji je da ga pogledam

Pozdrav!

EDIT: Evo sad procitah na youtube-u komentar u vezi klipovanja.

@DJDAMIAN72 Ok guys this is whats happening....the track is NOT clipping, it only looks as if it is, pro tools has a lot of headroom so you CAN push signals into the red (to an extent) before they start audibly clipping (thats what you dont want) So in short, it just looks as if its clipping, digital clipping sounds really bad like loud crackling (trust me you'd notice) He is simply taking advantage of the available headroom in pro tools to get a bigger sound and a wider stereo image.

Ma da li ljudi stvarno veruju da u digitalnim sistemima postoji headroom iznad digitalne nule?

Znaci klipuj and you'll get that big sound, you what I mean the big booom

Last edited by Jan; 03-06-2010 at 02:59 AM.
Jan is offline   Reply With Quote