Re: windows 7 vs. audio ???
Gospodine psionic,bez uvrede, nisam Bil G., ako ?elite vi ćete naći informacije o meni, dostupne su, i tada bi trebalo bar da vam bude jasno za?to mi na ove teme nije do rasprave i ubedjivanja...
Pa?ljivije pročitajte ?ta ste vi pisali, i na ?ta sam vam skrenuo pa?nju da nije ba? tačno interpretirano pa ćete videti da nemate razloga za nerviranje.
No da se osvrnem i na pitanje (ja razumeh da je meni upućeno).
Ovo ne navodim da bi nastavili raspravu, već vi?e korektnosti radi.
Ja stalno pičah o 32-bitnom XP pro, i nekim stvarima vezanim za njega pa
mi nije ba? jasno pitanje koje vi postaviste direktno valjda meni. Gde to ja tvrdih da sam napunio 5 Gb (od mogućih 4, a stvarno raspolo?ivih 3)? Ako razlog za ovo nalazite u rečenici koju napisah iznad slike za ableton koja glasi, citiram
"Uz malo gimnastike moja aplikacija (napucan Live 8 pluginovima) (na w32 XP, sa 4GB RAM-a)
koristi skoro 3GB virtualne memorije i 2GB fizičke."
vi razumete tako da one cifre 3 i 2 treba sabirati onda ipak neke stvari tu oko memorije vama nisu ba? jasne. Ovo znači da aplikacija koristi skoro punih 3 GB (?to mi je bio cilj da vam poka?em pod 32-bitnim Windowsom) a da je operatini sistem istoj dodelio 2GB fizičke,da jo? pojasnim od ona 3GB virtualne memorije 2 su mampirana u fizičku memoriju. Nemojte misliti da se tu radi o kontinualnim delovima. Virtulana memorija je podeljena na stranice od po 4 kb i stvarno fizičko mapiranje se vr?i nad stranicama, pa je operativni sistem "utvrdio" da za trenutno izvr?enje treba da od 3 GB memorije u fizičkoj smesti odredjen broj stranica čija je veličina u zbiru 2GB da bi se u trenutku
kada je slika uzeta aplikacija mogla izvr?avati. Tokom izvr?enja će se vrednost zauzetosti fizičke mmorije menjati (na manje i na vi?e od ovih 2 u tom trenutku, valjda je to jasno)
Valjda je to ono ?to ste pitali, a slika koju sam prilo?io je dump ekrana kada je akivan bio i process explorer, aplikacija koju besplatno mo?ete skinuti sa mre?e i koja daje mnogo vi?e informacija nego task manager.
Pozdrav
|