Re: windows 7 vs. audio ???
Opet se mi nesto ne razumemo. Ok to za taj LAA switch, ako aplikacija nije pisana da adresira >2gb, moze da puca. Ali obicno se programeri oslanjaju na gotove biblioteke i ne pisu sami rutine za upravljanje memorijom, tako da mi je LAA u 99% slucajeva pomogao i nije pucao.
Drugo, ne pricam o streaming podacima sa harda, pricam o tome koliko proces moze zauzeti memorije - prosta racunica - u 32bit windowsu mogu da ukljucim 2 BFDa i da ih napunim pre pucanja, u 64 bit windowsu mogu da napunim 4 BFDa. BFD moze da se namesti da uopste ne zauzima preterano memorije, vec da sve vuce sa harda - da streamuje. Nije to bio meni cilj vec da vidim koliko zapravo mogu da napunim memorije.
Ovo o cemu ti govoris, znaci da moze virtuelno beskonacno memorije da bude adresirano koristeci se hard diskom kao pomocnim sredstvom - ali u praksi nije tako - postoji razlika izmedju streaming from disk i virtual memorije. U prvom slucaju, programer mora da napravi program/plugin koji koristi hdd na taj nacin (kontakt i DFD tehnologija), drugi slucaj predstavlja koriscenje memorije za privremeno skladistenje stranica od po 2GB po procesu, radi iskoriscenja cele fizicke memorije za procese kojima je u tom trenutku potrebna. Najgluplji primer je DVD plejer i fajlovi > 4GB. Sam plejer ce u task manageru zauzeti zanemarljivih oko 100 MB. To je to o cemu pricas sa wavovima od 3GB...
Ja govorim o tome da kad se ucita 50 raznih plug inova i svaki uzme svojih 100MB, memorija jednog (Cubase.exe) procesa ne prelazi 2-2.5 GB ako se ukljuci /3gb iako je cubase svestan velikog adresnog prostora (LAA) Nemoguce je primeniti streaming na ovakav nacin koriscenja memorije, jer svi plugovi moraju da budu istovremeno aktivni. Dakle moraju da se nadju u radnom prostoru aplikacije.
Na 64bit sistemu NEMA tih glupih preklapanja i ceo 4GB adresni prostor je ostavljen kao privatni za 32bit aplikacije koje mogu da ga iskoriste - bez obzira na instalirani RAM.
Najzad, da ljudi nisu imali potrebu za vise memorije, ne bi se zamajavali 64bit windowsom!
Last edited by psionic; 30-05-2010 at 08:38 PM.
|