View Single Post
Old 29-05-2010, 08:45 PM   #20
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: windows 7 vs. audio ???

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
Sve što napisah nije imalo za cilj da se raspravljam da li neko želi i treba da koristi ovaj ili onaj Windows, već da ako neko ima 32-bitni XP isti podesi da ga može maksimalno iskoristiti.
Ma naravno, ovo je konstruktivna diskusija...

Ono sto sam rekao za windows 7 32bit je da ne pati mnogo kao XP ako se uzme svih 3072MB za privatni adresni prostor - iz nekog cudnog razloga, radi daleko bolje nego u XPu, gde komp brzo poludi, pa moram da mu ogranicim na 2.7 maksimalno.

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post

AKo se recimo ovo uradi, evo pogledajte kako to izgleda kod mene na mašini. Ja nemam Cubase ali tu je Ableton Live.
Uz malo gimnastike moja aplikacija (napucan Live 8 pluginovima) (na w32 XP, sa 4GB RAM-a) koristi skoro 3GB virtualne memorije i 2GB fizičke.
Ako sam te dobro razumeo, ti tvrdis da mozes da napunis ableton sa 5gb semplova i sl... ? Koliko ja znam, virtuelna memorija sluzi za privremeno skladistenje memorije procesa koji se trenutno ne izvrsavaju, tj ako je fizicka memorija potrebna nekom drugom procesu, windows ce u pagefile "dumpovati" memoriju zauzetu prvim procesom... Jedan proces, u jednom trenutku moze da adresira max 4GB (zapravo 2.5 jer toliko ima privatnog prostora) memorije. Ako ableton otvara vise procesa mogu i da razumem da napunis vise memorije, ali ako ima samo jedan proces, nema boga da uzmes vise od 2.5 GB... U najboljem slucaju 3, ako mozes ostaviti svoj kernel da radi sa 1 gb... Takodje aplikacije moraju imati taj LAA (to je to sto si pisao o maksimalnoj kolicini memorije), da bi mogle uopste da pomocu /3gb i userva iskoriste vise od defaultnih 2GB... Taj LaaTIDO radi upravo to - podesava taj parametar SetProcessWorkingSetSize u samoj aplikaciji i ona moze da radi sa izmenjenom kolicinom privatnog prostora.

Ja mislim da ono sto si ti procitao i zaokruzio (virtual size oko 2.9gb) je prostor gde ce se ta adresna stranica od abletona kopirati, ustreba li ta fizicka memorija za drugo nesto (inace na kompu ne bi mogao nista da radis jer bi sva fizicka memorija bila pojedena od abletona), a da si ti ipak zapravo iskoristio 2GB...

Na Task Manageru, kada otvoris process, mozes videti koliko koji proces ima memorije trenutno utrosene (bez zabuna oko virtual i slicnih windows zezalica) i ako tu pise 3GB za ableton proces, onda je to - to. Toliko je realno memorije mapirano da proces koristi za sebe.

BTW - probaj taj laatido da upotrebis na abletonu - bas me zanima da li ima LAA support...

Last edited by psionic; 29-05-2010 at 08:59 PM.
psionic is offline   Reply With Quote